top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

HappySoaps haalt vier ton op voor uitbreiding 100% plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten

HappySoaps, de producent van 100% plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten, heeft 400.000 euro opgehaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. In een week tijd hebben ruim 380 mensen in het bedrijf geïnvesteerd. Hoewel het streefbedrag is behaald, kan er nog tot maximaal 800.000 euro worden geïnvesteerd. Met het bedrag dat ze via de crowdfunding ophalen, wil het bedrijf minimaal twintig nieuwe productlijnen uitbrengen en HappySoaps verkrijgbaar maken in twaalf Europese landen. Om zo vanaf 2025 minstens 50 miljoen plastic flessen per jaar te besparen.Verreweg het meeste plastic in Europa, bijna 40%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal. Om het plasticgebruik op dit gebied terug te dringen, hebben de broers Marco en Marcel Koers in 2019 HappySoaps opgericht. Het begon met de ontwikkeling van een shampoo in vaste blokvorm. Deze moest niet alleen vrij zijn van (micro)plastics, maar ook van palmolie, dierproeven en dierlijke producten. Daarnaast moest ook de verzending en opslag volledig plasticvrij zijn. Inmiddels heeft HappySoaps meer dan 150 producten in 20 productcategorieën die allemaal in Nederland worden geproduceerd.

"In 2021 hebben we 5 miljoen plastic flessen bespaard. In 2025 willen we naar de 50 miljoen”

Marco: “Het is fantastisch om te zien dat binnen een week tijd al zoveel mensen ons hebben gesteund. De afgelopen jaren hebben we via Facebook een community opgebouwd getiteld #TeamPlasticvrij met meer dan 10.000 fans. Dat vertaalt zich nu in onze crowdfunding. Mensen zijn trouw aan ons merk en geloven in de oplossingen die we aandragen. Daar zijn we erg dankbaar voor.”


Crowdfunding als financiering Voor de financiering van de groei is gekozen voor een crowdfunding via CrowdAboutNow. “Hoewel we ook via de bank financiering hadden kunnen ophalen, hebben we er bewust voor gekozen dit samen met onze trouwste fans te doen. Zo delen we ons succes met de mensen die ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor het succes,” aldus Marco. Alle investeerders ontvangen als beloning jaarlijks 2,5% rente op hun geïnvesteerde bedrag tot dat alles is terugbetaald. Daarnaast worden zij betrokken bij de nieuwe stappen die het bedrijf zet. “Naast financiering ophalen, is het doel van de crowdfunding onze community te vergroten én versterken. Zo helpen zij ons nu al met het testen van nieuwe producten, zodat wij deze kunnen optimaliseren voordat ze op de markt worden gebracht.”


Een duurzame ambitie van 50 miljoen plastic flessen

Vanaf 2025 wil HappySoaps 50 miljoen plastic flessen per jaar besparen. Om dit mogelijk te maken moet het bedrijf groeien en daarvoor is financiering nodig. Marco: “Ons doel is om het gehele huishouden in Europa plasticvrij te maken. Denk hierbij aan wasmiddelen, afwasmiddelen, vaatwastabletten en een gehele gezichtsverzorgingslijn.” Wanneer meer mensen voor HappySoaps kiezen, wordt niet alleen meer plastic bespaard maar wordt ook minder CO2 uitgestoten. Zo zijn de producten van HappySoaps kleiner dan de traditionele verpakkingen van shampoos, conditioner en douchegels, waardoor de ruimte in vervoersmiddelen beter wordt benut en er minder ritten nodig zijn om hetzelfde aantal artikelen te bezorgen.


Lees hier meer over de crowdfundingcampagne van HappySoaps.

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page