top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

HappySoaps haalt in recordtempo 1 miljoen euro op met crowdfunding

HappySoaps, het grootste 100% plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland heeftin record tempo 1 miljoen euro opgehaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Met het benodigde geld wil HappySoaps nieuwe producten ontwikkelen en definitief doorbreken in Europa, startend met Scandinavië. Het doel is om HappySoaps verkrijgbaar te maken in twaalf Europese landen. In totaal zijn al meer dan 250.000 Nederlanders overgestapt naar HappySoaps en zijn er vorig jaar meer dan vijf miljoen plastic flessen bespaard. Vanaf 2025 wil HappySoaps minstens 50 miljoen plastic flessen per jaar besparen.


HappySoaps haalde de eerste 800.000 euro op in negen dagen. Om ‘teleurgestelde’ potentiële investeerders te hulp te schieten is besloten een extra crowdfunding op te starten van 200.000 euro. Dit leendoel werd binnen 3 dagen behaald.


Oprichter Marco Koers: ‘Het is de missie om 100% plasticvrije en natuurlijke verzorging toegankelijk te maken voor iedereen. Want zo maken met z’n allen écht impact. Zowel in betaalbaarheid als in verkrijgbaarheid door altijd een HappySoaps verkooppunt in de buurt te hebben. We gaan de komende jaren minimaal twintig nieuwe productlijnen uitbrengen om de gehele badkamer en alles voor het huishouden plasticvrij te maken. Denk hier aan wasmiddelen, afwasmiddelen, vaatwastabletten, gehele gezichtsverzorgingslijnen en nog veel meer. Daarnaast kunnen we nu HappySoaps verkrijgbaar maken in twaalf Europese landen, startend met Scandinavië.‘


#TeamPlasticvrij Broer Marcel: ‘In totaal hebben nu 842 mensen geïnvesteerd in ons bedrijf en hebben we nu 1 miljoen euro beschikbaar voor onze ambitieuze plannen. Deze plannen gaan we nu implementeren. Maar we doen dat nooit volledig op eigen kracht. We maken altijd gebruik van onze eigen community getiteld #TeamPlasticvrij met wel meer dan 10.000 trouwe fans. Het is nog maar eens duidelijk dat moderne organisaties moeten luisteren naar wat hun klanten en in ons geval onze fans, willen dat ze gaan doen. Samen met onze fans gaan we nieuwe producten ontwikkelen, testen, verbeteren en naar de markt brengen.’


HappySoaps heeft nu meer dan 150 producten in het assortiment, binnen twintig productcategorieën. Denk hierbij aan 100% plasticvrije alternatieven voor Shampoo, Conditioner, Douchegel, Scheerschuim, Gezichtsreiniger, Body Lotion, Zonnebrand en zelfs Honden Shampoo. Dit jaar hebben ze als allereerste binnen Europa nog 100% plasticvrije Tandpasta Tabs en Cleaning Tabs aan toegevoegd.

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page