top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Acture realiseert derde overname in Duitsland

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor Nederlandse werkgevers, heeft voor de derde keer een Duitse onderneming overgenomen. Na de eerdere overnames van Evermood en moveUP in september en december van 2023, wordt nu het Kölner institut für Management (Ki.M) geïntegreerd in Acture Group. Bij het instituut werken in totaal 45medewerkers, vooral gekwalificeerde psychologen. De overname sluit aan bij de strategie van Acture om een platform te ontwikkelen waarmee werkgevers 360 graden ondersteuning bieden aan collega's op het gebied van fysieke, mentale, financiële en loopbaanfitheid.


Maudie Derks, CEO Acture Group: “Met de overname van Ki.M zetten we weer een belangrijke stap in de verdere groei van Acture en het ontwikkelen van ons concept van Total Welfare Management. Dit platform geeft toegang tot video's, artikelen en sessies met gekwalificeerde professionals die ondersteuning bieden aan werknemers bij potentiële problemen en moeilijke situaties. Ki.M is de derde overname in Duitsland en de psychologen van Ki.M gaan met name bij het adviseren van medewerkers een bijdrage leveren op gebied van mentale en loopbaan fitheid.”


Christian Dries en Dagmar Hanewinkel, oprichters en directeuren van Ki.M.: “De afgelopen 25 jaar hebben we Ki.M gebracht tot waar het nu is. Met ons team van psychologen en consultants hebben we ons ontwikkeld tot een van de toonaangevende adviesbureaus die zich bezighouden met human resource management, bedrijfsadvies en mentale gezondheid. Samen met Acture, maar ook met Evermood en moveUP, gaan we het concept van Total Welfare Management in Duitsland en in de rest van Europa verder uitbouwen.”

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page