top of page

PR-ADVIES

PR-advies: Degelijk maar ook pragmatisch

Public Relations is het stelselmatig bevorderen van het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen met behulp van externe communicatie. In de praktijk hebben we het vaak over mediarelaties. Met ruim vijftien jaar werkervaring in het communicatie vak meen ik toch wel te weten hoe de pers ‘werkt’.

Ik wil organisaties helpen bij hun mediarelaties.

Toen ik tien jaar geleden begon bij mijn laatste werkgever Randstad was er geen echte relatie met de journalistiek. Journalisten waren eigenlijk ook wel ‘eng' . Dit terwijl er wel degelijk een behoefte was bij de media om met Randstad te praten. Na acht jaar is Randstad zeer nadrukkelijk aanwezig in de pers en weten journalisten het bedrijf veelvuldig te vinden. Uit de permanente metingen van Publistat bleek keer op keer dat Randstad de concurrentie –mediatechnisch - ver achter zich laat. En daarom voor mij de tijd om te vertrekken en mijn kennis en kunde aan te bieden aan andere organisaties.

Ik wil organisaties helpen bij hun mediarelaties. Hoe kun je in de pers komen? Waarom zou je dat willen? En met welke boodschap? Wat is nu nieuws? Wat zijn de technieken die een journalist gebruikt? Hoe zorg je ervoor dat de journalist jou voortaan weet te vinden?

Zaken waar ik graag over nadenk en waarop ik - naar mijn bescheiden mening – het antwoord weet. Het opzetten van een gedegen persstrategie is immers mijn vak!

bottom of page