top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Voormalige Spido ‘Schottelboot' pronkstuk op internationale bootveiling

Bijgewerkt op: 11 feb. 2020

Een voormalige ‘Spidoboot' gebouwd uit 1959; een zogenaamde Schottelboot is het topstuk van een internationale botenveiling. Bootveiling.com veilt ruim 20 boten afkomstig uit particulier bezit. De boten worden geveild omdat de eigenaren graag willen dat er weer actief mee gevaren gaat worden door enthousiaste watersporter. Deze specifieke Spidoboot heeft tot 1973 gevaren voor het Rotterdamse Spido en ligt op dit moment in Terneuzen.

Het vervoer van zeelieden naar schepen was lange tijd een belangrijke activiteit van de Spido. Niet alleen gedurende de dag, maar ook 's nachts vertrokken er elk uur Spidobootjes. De laatste ‘Spido-nachtboot' voer rond twaalf uur af van het ponton aan het Willemsplein. Begin jaren tachtig ging het personenvervoer achteruit omdat steeds minder schepen ‘op stroom' werden behandeld. In 1986 zag Spido zich genoodzaakt de havendienst geheel af te stoten en zijn de bootjes op de markt gekomen.


Topkavels op de veiling zijn naast de Spidoboot een voormalige Duitse Coaster uit 1960 van 42,5 meter die als woonschip omgebouwd kan worden, een mooie Bavaria 312 zeilboot , een tjak, diverse speedboten en een houten jol. Veilingmeester Bolweg verwacht dat de Schottelboot ex Spido de nodige belangstelling van zowel Rotterdammers als liefhebbers van schottelboten zal krijgen. ‘Het is echt een boot voor iemand die houdt van de unieke techniek en Rotterdamse historie', aldus Bolweg.


A.s. zaterdag van 11 tot 14 uur zijn er kijkdagen door heel Nederland, België en

Duitsland. Voor alle details kan je kijken op de website van bootveiling.com. De veiling is "as is where is" dus in de staat waarin de boot zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning.


Alle informatie is te vinden op www.bootveiling.com

 

In de media: 

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page