top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

VATBOX OPENT EUROPEES HOOFDKANTOOR IN AMSTERDAM

VATBox, de marktleider op het gebied van geautomatiseerde BTW teruggave & compliance op zakelijke reiskosten, heeft Remco Dewaerheijt benoemt tot lid van het executive management van het bedrijf. Dewaerheijt treedt toe als Vice President Tax & Product Strategy en gaat daarbij ook het nieuwe in Nederland gevestigde Europese hoofdkantoor van VATBox leiden. Deze stap markeert de continue groei van VATBox en de verdere expansie op de Europese markt.


VATBox is een cloud oplossing voor het geautomatiseerd terugclaimen van binnenlandse en buitenlandse BTW op onder andere zakelijke reiskosten. De software stroomlijnt het internationale BTW teruggaaf proces en geeft ondernemingen inzicht in hun data, zorgt voor volledige compliance met internationale BTW regelgeving in combinatie met data integriteit om onderaan de streep miljoenen aan BTW gelden voor bedrijven terug te halen die reeds, bewust of onbewust, zijn afgeschreven. De VATBox technologie wordt al door vele grote ondernemingen en multinationals succesvol gebruikt.


Dewaerheijt is een expert op het gebied van internationale BTW. Als BTW Manager EMEA bij PPG (producent van onder meer Histor en Sigma verven) heeft hij een volledig gecentraliseerd intern BTW compliance & advies team opgezet en daarvoor de benodigde internationale BTW compliance software ontwikkelt. Ook is Dewaerheijt nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van een voor PPG gunstige uitspraak bij het Europese Hof van Justitie[1]. Voor zijn positie bij PPG, werkte Dewaerheijt als internationaal belastingadviseur bij Baker & McKenzie.


Dewaerheijt heeft het afgelopen jaar al met VATBox samengewerkt op het gebied van technologische productontwikkeling. Nu Dewaerheijt zich volledig aansluit bij VATBox, zullen deze productontwikkelingen worden versneld.


rol alsmede bij de verdere groei van ons nieuwe Europese hoofdkantoor," zegt Isaac Saft, CEO van VATBox. Hij vervolgt: "Remco’s gedegen kennis op dit specifieke gebied, zijn sterke focus op innovatie en zijn leiderschap zal veel waarde brengen voor zowel onze klanten als onze interne teams. De vraag vanuit de markt voor nieuwe producten en uitbreidingen op onze bestaande producten zijn een leidend element in onze productplanning en uitvoering. Samen met Remco zal het VATBox R&D en Product team innovatieve en vernieuwende oplossingen brengen op fiscaal gebied.”


“Ik ben erg verheugd om plaats te nemen in het management team van VATBox en mijn ervaring te gebruiken om een nieuwe generatie technologische oplossingen te ontwikkelen die naadloos aansluiten bij bestaande bedrijfsprocessen, met het doel om voor onze klanten de compliance te verbeteren, inefficiëntie te verminderen en besparingen te realiseren,” aldus Dewaerheijt. “VATBox is een uniek, innovatief en veelbelovend bedrijf. Ik kijk ernaar uit om ook in de toekomst bij te kunnen dragen aan de enorme groei die het bedrijf nu doormaakt en samen een nieuwe generatie oplossingen te ontwikkelen.”.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page