top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Upgrades en extra’s geven hotels een omzetboost deze zomer

Hotels in de Benelux* hebben een goede zomer gedraaid. De gemiddelde bezettingsgraad voor de zomer was maar liefst 75%. Dit is een stijging van 2% ten opzichte van een jaar eerder. In de maanden juni, juli en augustus is er bovendien ondanks -ook deels slecht weer -bijna 33.000 euro aan extra’s verkocht zoals parkeerplaatsen, vergaderzalen, ontbijtjes of een kamerupgrade. Met name extra parkeerkaartjes verkopen steeg in deze drie maanden naar €3.650 per maand, vergeleken met € 2.972 in 2022. Dat blijkt uit een analyse van Mews, leverancier van cloudgebaseerd software ten behoeve van hotels.


De bezettingsgraad in Benelux is aanzienlijk hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 66%. Wat dat betreft steekt de Benelux er met kop en schouders bovenuit. Juni was de best presterende maand op jaarbasis, maar augustus kende nog steeds het hoogste percentage bezette kamers. Vooral ook de zogenaamde dagprijs per kamer laat een duidelijke positieve beweging zien. De gemiddelde dagprijs per kamer is in 2023 met 9% gestegen naar een gemiddelde van €163 per nacht.


Matt Welle, Mews CEO: "We zien niet alleen dat mensen blijven terugkeren om te reizen, maar de gegevens laten zien dat hoteliers creatiever gebruik maken van ruimtes en daar de vruchten van plukken. Een op de zeven gasten checkte online in tijdens de zomermaanden en het aantal gasten dat een upgrade deed tijdens het online inchecken is bijna verdubbeld sinds vorig jaar, wat hoteliers gemiddeld €38 opleverde voor elke geüpgradede reservering, waarbij het ontbijt de grootste upsell was. Extra service of een extra product wordt gewaardeerd en telt op bij de resultaten.”


Top upsells voor hotels:

1. Ontbijt

2. Parkeren

3. Drankjes bij aankomst

4. Laat uitchecken

5. Diner


Download de Mews Data Snap voor een volledig beeld van de prestaties van deze zomer: Zomer 2023.


*Hoewel we het hier hebben over Benelux-cijfers is het aandeel Nederlandse hotel in de cijfers van Mews significant hoger dan die van België en Luxemburg.


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page