top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Snelgroeiende Meatless Farm wil schap in Nederlandse supermarkt veroveren

Bijgewerkt op: 23 feb. 2021

Het van origine Britse Meatless Farm is de nieuwste nieuwkomer op de Nederlandse vegamarkt. Sinds kort zijn de producten te verkrijgen via online supermarkt Crisp en bezorgservices Gorillas en Thuisbezorgd. Maar de ambitie is om zo snel mogelijk schapruimte te veroveren in Nederlandse supermarkten. In het Verenigd Koninkrijk liggen de producten al bij de vier grote supermarkten Tesco, Sainsbury’s, Morrisons en Asda en is daar het snelst groeiende ‘plantbased’ merk. Eind vorig jaar haalde Meatless Farm 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat sinds kort in Amsterdam.


Erwin Meijer, met meer dan 25 jaar retail-ervaring en verantwoordelijk voor de Nederlandse operatie en de Europese uitrol: ‘Vleesvervangers worden steeds meer een serieuze concurrent van vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, in Nederland momenteel met zo’n 30% per jaar. Dat zorgt voor drukte in het supermarktschap. Wij begrijpen dat dit een vechtmarkt gaat worden. Maar wij denken als geen ander dat we daar thuishoren en doen er alles aan om de consument kennis te laten maken met onze producten. In Engeland zijn we de snelst groeiende partij op het gebied van vleesvervangers en we hebben hoge verwachtingen van de Nederlandse markt. Nederland is klaar voor een vleesvervanger die gewoon echt lekker is!’


Financiële injectie van 31 miljoen dollar moet boost geven aan expansie

Investering maakt expansie mogelijk Eind vorig jaar haalde Meatless Farm 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. ‘We willen nog groter worden in het VK en de rest van de wereld. Daarnaast hebben we plannen om een eigen productiefaciliteit in Canada op zetten om zo alle eigen gekweekte en geteelde ingrediënten zelf te verwerken. Op dit moment hebben we al hamburgers, meatballs, schnitzels en vele andere vleesvervangers voor consumenten en de horeca. Maar we willen nog meer nieuwe producten ontwikkelen. Vleesvervangers is wat ons betreft nog maar het begin.’, aldus Meijer.

De producten van Meatless Farm zijn echt vers en niet voorgekookt zoals de rest van de markt. Alle producten worden bereid met ingrediënten van een collectief van boeren en worden gemaakt van peulvruchten zoals erwten. Zoals de burger op basis van erwteneiwit en vrij van soja en glutenvrij. Met de smaak, bite en juicyness van vlees maar dan 100% plantaardig zijn de producten eiwitrijk en laag in verzadigde vetten.


 

In de media: 

19 weergaven0 opmerkingen

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page