top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Snelgroeiende Meatless Farm krijgt met Gorillas nieuw afzetkanaal

Het van origine Britse Meatless Farm krijgt door de samenwerking me de Gorillas een nieuw retail-afzetkanaal. Het is na de recente samenwerking met online supermarkt Crisp een tweede stap richting grootschalige beschikbaarheid. In het Verenigd Koninkrijk liggen de producten al bij de vier grote supermarkten Tesco, Sainsbury’s, Morrisons en Asda en is daar het snelst groeiende ‘plantbased’ merk. Klanten van Gorillas krijgen na bestelling binnen tien minuten per fiets de boodschappen thuis afgeleverd. Alle vleesvervangers van Meatless Farm zijn via Gorillas beschikbaar van vers gehakt, braadworsten tot burgers.


Ferry Kamp, internationale marketing directeur: ‘Met de Gorilla-samenwerking zijn we weer een stapje verder in onze distributieambitie. Met deze samenwerking zien wij mogelijkheden in de stedelijke gebieden waar retailpartner Gorillas actief is. We zien dat consumenten juist in deze gebieden steeds meer interesse hebben in alternatieven voor vlees. Vleesvervangers worden steeds meer een serieuze concurrent van vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, in Nederland momenteel met zo’n 30% per jaar. In Engeland zijn we de snelst groeiende partij op het gebied van vleesvervangers en we hebben hoge verwachtingen van de Nederlandse markt. Nederland is klaar voor een vleesvervanger die gewoon echt lekker is’


De producten van Meatless Farm zijn echt vers en niet voorgekookt zoals een groot van de markt. Alle producten worden bereid met ingrediënten van een collectief van boeren en worden gemaakt van peulvruchten zoals erwten. Zoals de burger op basis van erwteneiwit en vrij van soja en glutenvrij. Met de smaak, bite en juiciness van vlees maar dan 100% plantaardig zijn de producten eiwitrijk en laag in verzadigde vetten.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page