top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Ruim 70 projecten strijden VOOR ongekend grote geldprijs! Breng je stem uit van 17 junit/m 30 juni!

Rotterdam, 17 juni 2020 – Meer dan 110 duizend euro wordt door werving & selectieformule VOOR geschonken aan drie projecten waar de wereld mooier van wordt. Iedereen die een inspirerend project heeft dat bijdraagt aan een sociale samenleving kon tot en met 14 juni zijn of haar project indienen bij VOOR. Er staan ruim 70 prachtige projecten live die allen kans maken op het winnen van een prachtige geldbedrag. Een recordaantal projecten (in 2019 deden 28 projecten mee) doen dit jaar mee. Er is overduidelijk behoefte aan een positief geluid! Van 17 t/m 30 juni kan iedereen in Nederland (en daarbuiten) HIER stemmen op de ingediende projecten.VOOR is de enige organisatie in Nederland die 10% van de voll

edige omzet doneert aan projecten die bijdragen aan een mooiere wereld. Dit jaar komt Sander de Kramer de jury van de VOORbeeld-verkiezing versterken. Eerder dit jaar ontving Kramer de prestigieuze Four Freedoms Award, een prijs die eerder is uitgereikt aan Nelson Mandela, Angela Merkel en prinses Juliana.

Projecten voor een sociale samenleving in moeilijke tijden

Toen het thema van de verkiezing ‘VOOR een sociale samenleving’ werd gekozen, kon niemand bedenken hoe de wereld er nu uit ziet. Ondanks de onrust, onzekerheid en moeilijkheden door Corona, ontstaan er nieuwe initiatieven om elkaar te steunen of krijgen bestaande initiatieven een impuls. Er is veel creativiteit en ondernemerschap om de samenleving sterker en socialer te maken, nu én in de toekomst. Buren helpen elkaar met boodschappen en wijkinitiatieven zorgen ervoor dat niemand vergeten wordt. Dit soort initiatieven maken kans om een geldelijke ondersteuning te winnen bij de jaarlijkse VOORbeeld-verkiezing.Bij de VOORbeeld-verkiezing 2020 krijgen drie projecten die de wereld mooier maken een prachtige financiële ondersteuning. Iedereen die een inspirerend project kent dat bijdraagt aan een sociale samenleving, kon het project tot en met 14 juni aanmelden 78 projecten hebben zich aangemeld. Het gaat om ‘meer aandacht voor elkaar’. Mensen die elkaar helpen, in beweging brengen, kansen geven, lief en leed delen, samen iets aanpakken of elkaar iets leren. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning voor speciale kwetsbare groepen, burenprojecten, wijkinitiatieven, integratie van culturen, hulp aan dak- en thuislozen. Kortom, VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, lef, positief denken en gewoon doen.’

Stemmen via LinkedIn en Facebook van 17 t/m 30 juni 2020

Tijdens de openbare stemronde (17 t/m 30 juni) kan iedereen via LinkedIn en/of Facebook HIER punten geven aan zijn favoriete project(en).

Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale en ontvangt minimaal €15.000,-

Uit de top 10 kiest de jury (op inhoudelijke gronden) nog twee genomineerden.

Prijs verdelen over drie projecten

Voor de drie winnende projecten is dit jaar een totaalbedrag van € 111.200,- beschikbaar. Een jury (Sander de Kramer, Tanja Jess, Marith Volp, Omar Munie en Robbert Huijsman) bepaalt uiteindelijk tijdens de Feestelijke Finale op 8 oktober welke projecten nummer 1, 2 en 3 worden. De nummer 1 ontvangt € 81.200,-, de nummers 2 en 3 ontvangen elk € 15.000,-.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page