top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Roeivereniging Naarden organiseert open dag op 15 april

Roeivereniging Naarden nodigt iedereen uit om op zaterdag 15 april van 12.00 tot en met 15.00 uur deel te nemen aan hun open dag. Tijdens deze open dag kunnen geïnteresseerden kennismaken met de roeisport en ontdekken wat deze sport zo bijzonder maakt. Roeien is de ideale buitensport, niet blessuregevoelig en geschikt voor jong en oud. Een manier om fit te blijven of om juist de basis als jeugdroeier te leggen voor een carrière als studentenroeier.


De open dag zal plaatsvinden op de roeivereniging, gelegen aan de Thierensweg 1, Naarden in Naarden. Het evenement is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in roeien, ongeacht leeftijd of ervaring. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Tijdens de open dag zullen er ervaren roeiers aanwezig zijn om uitleg te geven over de sport en de techniek van het roeien. Je kunt al leren roeien in tien weken. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de meer dan 75 boten en het materiaal en kunnen ze zelfs een stukje roeien op het water. Bovendien is er een inspirerende lezing van oceaanroeier Jos Pape. Pape heeft recent de Atlantische oceaan overgestoken. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen over de vereniging en lidmaatschap.


De roeisport is een fantastische manier om fit te blijven en tegelijkertijd te genieten van de natuur en het water", aldus Hugo Kolff, voorzitter van Roeivereniging Naarden. "Dagelijks gaan er vanuit onze vereniging boten het water op richting Muiden, Karnemelksesloot of Naarden Vesting. Van achten tot een eenpersoons skiff, van brede boten tot smallere boten. Van wedstrijdroeiers, recreanten en ploegen die al 25 jaar met elkaar roeien. Wij willen graag meer mensen laten kennismaken met deze sport en de sfeer binnen onze vereniging."

Leer roeien in tien weken Speciaal voor nieuwe leden heeft Roeivereniging Naarden een tienweekse cursus ontwikkeld. Een gestructureerde beginnerscursus waar je in twee blokken van tien lessen leert roeien in verschillende boottypen, en veel aspecten van de sport en vereniging leert kennen. Het doel van de beginnersinstructie is om beginnende roeiers veilig en met de juiste techniek te leren roeien, kennis te laten maken met het materiaal, de club en elkaar. Voor je het weet roei je ook een keer op de Amstel, op het Gooimeer of richting Muiden. Tijdens de open dag kun je je meteen inschrijven voor deze cursus en al dezelfde week start de cursus.

Geïnteresseerden kunnen gewoon langskomen op de vereniging. Het complete programma is te lezen op de special website: www.roeinaarden.nl/open-dag.

5 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page