top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Real Madrid’s Toni Kroos zet zich in voor de campagne voor plantaardige voeding van Meatless Farm

Bijgewerkt op: 27 mei 2021

  • Het voedings- en prestatieteam van Real Madrid heeft de handen ineengeslagen met deskundigen van Meatless Farm om onderzoek te doen naar het effect van plantaardige eiwitten op de verlenging van de carrières van spelers.

  • Toni Kroos zal als internationale ambassadeur van Meatless Farm een hoofdrol spelen in de campagne

  • Toni richt zich nu op het behouden van zijn conditie en maakt kleine veranderingen om meer plantaardige eiwitten toe te voegen


Na onlangs te hebben samengewerkt met Meatless Farm wil voetbalgigant Real Madrid voorop lopen op het gebied van plantaardige voeding in combinatie met topsport. De club helpt haar spelers hun dieet te optimaliseren om hun prestaties te verbeteren, en wil zich nu richten op het verlengen van de levensduur van hun carrière.


De club en Meatless Farm zal de komende periode samen met Toni Kroos het effect onderzoeken van meer plantaardige eiwitten op de voorbereiding, de wedstrijdprestaties, het herstel en de algemene vitaliteit.

"De juiste balans in eiwitten, vezels en koolhydraten is essentieel voor mijn wedstrijdconditie en herstel", aldus Real Madrid middenvelder Toni Kroos.


Met zijn 31 jaar is Kroos een van de langst spelende voetballers van de club. Hij speelde meer dan 300 keer en won veertien prijzen, waaronder drie keer de UEFA Champions League. Kroos vervolgt: "Slechts een paar keer per week meer plantaardige voeding helpt voor mijn gevoel nu al om een betere conditie op te bouwen, terwijl ik nog steeds eet wat ik lekker vind. Mijn doel is om zo lang mogelijk op topniveau te spelen en ik ben benieuwd hoe plantaardige voeding me daarbij kan helpen."


Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm: "Mensen weten nog te weinig over het nut van plantaardige eiwitten. Een topatleet als Toni is een geweldige kans om de mensen ervan te overtuigen dat plantaardige voeding, zoals erwtjes, een goed alternatief is om je benodigde eiwitten te leveren. We werken ook nauw samen met topwielrenner Mark Cavendish. Het zijn allemaal kleine stapjes."


Meatless Farm opent binnenkort een fabriek voor plantaardige eiwitten in Canada en gaat onderzoek doen naar de beste manier om plantaardige eiwitten te kweken en verwerken. "Het gaat om het hele proces", voegt Toft Bech eraan toe.


Meatless Farm's doel is om het aandeel plantaardige eiwitten in eenieders algemene dieet te verhogen, om met een duurzamer voedselsysteem een bijdrage te leveren aan het herstel van de biodiversiteit en het verminderen van afval. In 2021 moet het keerpunt plaatsvinden in consumptie van plantaardige eiwitten: 54% van de consumenten zegt meer alternatieve eiwitten te willen eten[1], klimaatverandering staat weer op de internationale agenda en er is een sterke toename van 'ecotarisch' ofwel milieuvriendelijk eten.


Bovenstaande is de meest recente stap in de wereldwijde uitbreiding van Meatless Farm sinds haar oprichting in Groot-Brittannië. Ze zijn nu actief in 24 landen waaronder Amerika, Duitsland, Spanje en Portugal. De startup is een aantal samenwerkingen aangegaan met grote retailers en merken, zoals Pret A Manger, Leon en itsu. Begin dit jaar werd een omzetstijging van 78% ten opzichte van vorig jaar genoteerd[2].


[1] OnePoll onderzoek onder 2000 volwassenen VK ‘20 [2] Nielsen data VK 52 w/e Jan 2021


 

In de media:


 17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page