top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Nieuw goede doelen platform gaat de sector miljoenen per jaar opleveren

Bijgewerkt op: 6 feb.

Internet start-up FindNFund, opgericht door Mariette Brouwer en Patrick Eppink, zet de manier waarop Nederlandse goede doelen hun financiële middelen verwerven en beheren op z’n kop. In een sector waar vijf miljard euro in omgaat en ieder fonds een eigen systeem hanteert, is de besparing enorm wanneer dit vanuit één platform gebeurd. In nauwe samenwerking met brancheorganisatie FIN en het VSBFonds is er nu een mogelijkheid dat Nederlandse goede doelen en fondsen jaarlijks kunnen rekenen op een extra financiële boost, doordat zij voortaan 40% minder tijd kwijt zijn aan het beoordelen van aanvragen.

 Met behulp van AI-gedreven zoekoptimalisatie worden goede doelen die op zoek zijn naar financiering en fondsen met middelen om uit te geven, effectiever aan elkaar gekoppeld. De open zoekdatabase en het gestroomlijnde aanvraagproces op één platform, betekenen een aanzienlijke innovatie in de fondsenwervingssector. FindNFund herbergt de meest uitgebreide database van Nederland, waar goede doelen en fondsen elkaar makkelijk kunnen vinden, financiële aanvragen kunnen doen en beheren.  Op dit moment zijn al meer dan 5.000 goede doelen en 1.300 fondsen op het platform te vinden.

 

FindNFund streeft naar de perfecte match met behulp van geavanceerde AI-technologie, waardoor ‘Finders’ (goede doelen die financiering zoeken) en ‘Funders’ (fondsen die geld geven) binnen enkele minuten met elkaar in contact kunnen komen. Finders gebruiken de grootste gratis goede doelen database van Nederland om een geschikte Funder te identificeren en vice versa. Daarna kunnen Finders bij aangesloten fondsen direct aanvragen indienen en beheren, en krijgen ze in één oogopslag overzicht van alle relevante informatie. Hierdoor wordt het indienen en het beoordelen van een aanvraag een stuk gemakkelijker in plaats van een weg vol ergernis en frustratie. 

Belangrijke marktpartijen betrokken bij opzet

Het platform is ontwikkeld samen met een groot aantal partijen in de sector. Al vroeg in de ontwikkeling raakte VSBfonds directeur Bernt Schneiders betrokken bij de ontwikkeling van het platform. Schneiders: “Dit is de toekomst voor onze sector. We moeten fondsenwerving veel eenvoudiger en efficiënter maken voor alle betrokkenen. FindNFund maakt het nu mogelijk om samen de impact te vergroten.” VSBfonds is ook één van de innovatieve fondsen die in een pilotproject samen met FindNFund al aanvragen via het platform laat lopen. Ook brancheorganisatie FIN toont zich een enthousiast supporter van het platform.

 

Goede doelen geld eerlijker en efficiënter verdelen

Volgens Patrick Eppink, CEO en mede-oprichter van FindNFund is het belangrijk om te onderkennen dat de uitdaging voor iedere organisatie anders is. “Nederland herbergt talloze goede doelen en fondsen die variëren in bekendheid en omvang. Sommige fondsen ontvangen duizenden aanvragen per jaar en moeten heel veel afwijzen, terwijl anderen slechts enkele aanvragen ontvangen en hun geld niet op krijgen.” FindNFund biedt voor alle partijen de oplossing. Voor de grotere fondsen en goede doelen bestaat daarnaast de kans op aanzienlijke kostenbesparingen. Voor kleinere en minder bekende fondsen en goede doelen biedt FindNFund juist de mogelijkheid om in contact te komen met relevante partijen. “We maken daarmee de wereld van goede doelen niet alleen efficiënter, maar ook eerlijker. Nu heeft iedere organisatie, klein of groot, toegang tot de partijen die geld willen geven.”

 


De testfase heeft al geleid tot bijna €200.000 aan toekenningen aan uiteenlopende maatschappelijke projecten.

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page