top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

NEDERLANDSE MOMENTUM CAPITAL EN BELGISCHE PLOPSA GROUP GAAN INVESTEREN IN MEERDERE POOLSE THEMAPARKE

Op 29 september a.s. wordt in Kownaty (Polen) nabij Berlijn, het eerste Majaland Themapark geopend. Het Poolse Majaland is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in een joint venture met Plopsa Group, de themaparkendivisie binnen Studio 100. Majaland is het eerste themapark in geheel Polen en is gelegen op Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van in totaal 205 hectare in het Pools-Duitse grensgebied nabij Berlijn. Een project dat tien jaar geleden is gestart n.a.v. een handelsmissie naar Polen, heeft uiteindelijk geleid tot een succesvolle Nederlandse/Belgische samenwerking in Polen met Majaland als eerste resultaat. De joint venture tussen Plopsa Group en Momentum Capital is voornemens om de komende drie jaar in totaal circa 100 miljoen euro te investeren, waarvan de helft wordt geïnvesteerd in Kownaty.



Journalisten zijn van harte welkom om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn waar Steve van de Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, Studio 100-oprichters Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest en CEO Martijn van Rheenen namens Momentum Capital beschikbaar zijn om te vertellen over de toekomstige ambities en marktpotenties van themaparken in Polen in het algemeen en de joint venture waaronder Majaland Kownaty en de toekomstige parken vallen in het bijzonder.

Na de opening wordt meteen al gestart met een uitbreiding van het park in de vorm van een outdoor gedeelte waaronder een houten achtbaan. De twee partijen hebben momenteel nog meer themaparken ‘in de pijplijn’ in onder meer Warschau en mogelijk Gdansk.


 

In de media:



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page