top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Mobiele biovergister The Waste Transformers ontvangt kapitaalinjectie van vijf miljoen euro van Inve

Bijgewerkt op: 20 dec. 2023

The Waste Transformers, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren en op locatie plaatsen van biovergisters, ontvangt een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro van investeerder Invest International. Deze investering is onderdeel van een financieringsronde van tien miljoen euro. Invest International heeft als doel om internationale activiteiten van Nederlandse bedrijven te stimuleren. De investering wordt gebruikt om de internationale expansie van The Waste Transformers te financieren met als doel om het lokaal verwerken van voedsel afval en omzetten tot energie en natuurlijke meststoffen verder te doen groeien.De innovatieve modulaire biovergisters van het bedrijf, met de toepasselijke naam 'Waste Transformers', stellen organisaties, waaronder ziekenhuizen, voetbalstadions, supermarkten en hotels, in staat om hun voedselafval ter plekke te beheren en om te zetten in waarde. Wereldwijd wordt maar liefst 2,2 miljard ton per jaar verspild, wat zorgt voor 30% van alle emissies. The Waste Transformers heeft zich opgeworpen als koploper in het bestrijden van dit probleem, met oplossingen waarmee afval wereldwijd terplekke kan worden omgezet in biogas, warmte en organische mest. Zo staat er een Waste Transformers bij de Amsterdam ArenA, maar ook op verschillende plekken in Afrika.


On-site verwerking van voedselafval De modulaire Waste Transformers bieden een duurzame oplossing door bedrijven voor hun afval. De opgewekte energie wordt teruggevoerd naar het gebouw, waardoor een gesloten kringloopsysteem ontstaat. Bovendien dienen de voedingsstoffen uit het voedselafval als een natuurlijke vloeibare meststof, die veelbelovende resultaten laat zien in groeiproeven als een duurzaam en lokaal alternatief voor chemische meststoffen.Strategische partnerschappen ondersteunen groei De samenwerking met Invest International is een belangrijke mijlpaal voor The Waste Transformers en brengt de organisatie in de volgende fase van hun groei. Het uitgebreide internationale netwerk van Invest International en haar toewijding aan impactvolle projecten sluiten naadloos aan bij de missie van The Waste Transformers om een tastbaar verschil te maken in de wereld van voedselverspilling.


"Onze Waste Transformers leveren een van de meest impactvolle individuele bijdragen aan het terugdringen van milieuvervuiling. De steun en goedkeuring van Invest International, met een team van doorgewinterde professionals, helpt ons onze activiteiten uit te breiden", aldus Lara van Druten, CEO en oprichter van The Waste Transformers.


Joost Oorthuizen, CEO Invest International, voegt hieraan toe: "We kijken ernaar uit om deze Nederlandse technologie te ondersteunen en de activiteiten van The Waste Transformers verder te ontwikkelen. Zij zijn daadwerkelijk een organisatie waarmee impact kan worden gemaakt en waar er op een slimme manier wordt gewerkt aan afvalverwerking, circulariteit en schone energie. Dat is voor ons een belangrijke reden om dit initiatief te ondersteunen omdat dit daadwerkelijk goed is voor mens en planeet.”

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page