top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Mews wil met overname Nomi AI introduceren in hotelwereld

Mews, de toonaangevende hospitality cloud, heeft vandaag de overname van de in Nashville gevestigde hospitality startup Nomi aangekondigd, als onderdeel van de voortdurende missie om buitengewone ervaringen voor gasten mogelijk te maken. Met de integratie van Nomi in de Mews Guest Journey, stelt Mews hoteliers in staat om hyper-gepersonaliseerde ervaringen te bieden aan hun gasten.



Nomi werd in 2021 opgericht als lokale reisgids en maakt gebruik van voorspellende analyses en kunstmatige intelligentie om aanbevelingen te doen die zijn afgestemd op de persoonlijkheid, unieke voorkeuren, interesses en behoeften van elke gebruiker. Nomi voorziet hotels van real-time klantinzichten, waardoor ze hun gasten beter begrijpen, data-gedreven operationele beslissingen kunnen nemen en uitzonderlijke gastervaringen kunnen bieden.


Nomi is opgericht door Tim Drisdelle, voormalig Apple engineer die werkte aan Siri en Apple retailbetalingen, en Natasha Drisdelle die zo’n 20 jaar ervaring heeft in de hospitality branche, onder andere als directeur van Omni Hotels & Resorts. Natasha was ook oprichter en CEO van hotelmanagementbedrijf Lord & Liberty Hotels, waar het idee voor Nomi ontstond.


Tim Drisdelle, die nu leiding geeft aan het Guest Experience engineering team bij Mews, legt uit: “Nomi is voortgekomen uit ons hotelmanagementbedrijf Lord & Liberty, en ontstaan vanuit het gemis dat reizigers ervaren bij het zoeken naar geweldige lokale plekken die aansluiten op hun unieke voorkeuren. We hebben Nomi ontwikkeld om reizigers het plezier en de verwondering van reizen terug te geven. We zetten deze reis daarom met enthousiasme voort als onderdeel van Mews om hoteliers te helpen hun gastervaringen verder te verbeteren.”


Richard Valtr, oprichter van Mews, voegt hieraan toe, “We hebben Mews opgericht om het personaliseren van gastervaringen voor individuele reizigers makkelijker te maken en om binnen elk hotel een hechte gemeenschap te vormen. We verwelkomen Nomi van harte in de Mews-familie en zetten onze missie voort om buitengewone gastervaringen te realiseren. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met hoteliers om het verblijf van hun gasten nauwkeurig af te stemmen op hun individuele behoeftes en interesses.”


De overname werd geleid door Mews Ventures, de venture- en investeringstak van Mews die werd opgericht met als doel de technologische innovatie in de hospitality branche te versnellen. Voor Mews Ventures markeert de overname van Nomi al de zevende in hun portfolio, waarin al eerder bedrijven als Cenium (2022), Bizzon (2022) en Hotello (2023) zijn opgenomen.

2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page