top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Meer dan 40 Amsterdamse ‘wees-grachtenboten’ worden geveild

Bijgewerkt op: 2 feb. 2020

De Gemeente Amsterdam heeft Bootveiling.com opdracht gegeven om ruim 40 ‘wees-boten’ afkomstig uit de Amsterdamse grachten door middel van een online veiling te verkopen. De boten worden geveild omdat er geen duidelijke eigenaar meer is en de boten voor overlast zorgen. Een bijzonder object tijdens deze veiling is een voormalige legerboot van het Amerikaanse leger; een zogenaamde Boat Bridge Erection type D27. Deze naoorlogse aluminium boot is uitgerust met twee forse Detroit motoren en is gewild door zijn stoere uitstraling.



Topkavels op de Amsterdamse veiling zijn o.a. originele tuindersvlet, voormalige reddingssloep met inboard motor, originele schippersvletten en knikspant vletten en veel kleine grachtenboten deels voorzien van motoren. Veilingmeester Bolweg verwacht dat de Amerikaanse legerboot de nodige belangstelling van zowel verzamelaars als watersporters zal krijgen. ‘Het is echt een boot voor iemand die indruk willen maken met dit unieke schip', aldus Bolweg.


Amerikaanse legerboot is pronkstuk van ‘opruim-veiling’

A.s. zaterdag van 9 tot 11 uur aan de Danzigerkade 5 in Amsterdam is er een kijkdag. De veiling is “as is where is” dus in de staat waarin de boot zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning.


Sinds 1 januari jl. heeft de Gemeente Amsterdam het beheer van boten in en rond de grachten overgenomen van Waternet.


Alle informatie is te vinden op www.bootveiling.com

 

In de media






 

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page