top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Meatless Farm opent Europese productiehub in Almere

Bijgewerkt op: 18 jun. 2021

  • Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere, waarmee haar productiecapaciteit met 25 procent wordt verhoogd;

  • Maakt snelle distributie naar retailers en de foodservice-sector mogelijk, versnelt de ontwikkeling van nieuwe producten en is gebaseerd op een strategisch partnerschap met de Van Loon Group;

  • De locatie is ook de thuisbasis van Lovingly Made Ingredients, de dochteronderneming van Meatless Farm, en de tweede productielocatie van getextureerde plantaardige eiwitten naast haar vestiging in Canada.


Samen met Lovingly Made Ingredients breidt Meatless Farm uit met een nieuwe Europese productiehub in Europa in Almere. De nieuwe productielocatie stelt het merk in staat om de distributie naar retailers en restaurants snel op te schalen, het assortiment uit te breiden en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Deze stap volgt kort na de opening van haar vestiging in Canada en geeft aan dat de onderneming de intentie heeft om in Europa te investeren.


De nieuwe hub gaat zowel producten van Meatless Farm als Getextureerde Plantaardige Eiwitten produceren en zal de capaciteit jaarlijks met 25 procent verhogen. De infrastructuur wordt gedeeld met de eerste vestiging die specifiek voor plantaardige voeding werd opgezet door de Europese voedselproducent Van Loon Group. Deze stap volgt op recente voorspellingen die aangeven dat de vraag naar plantaardige eiwitten naar verwachting in 2025 verzevenvoudigd zal zijn, wat overeenkomt met een marktwaarde van ca. $ 290 miljard in 2035, 11 procent van de markt voor dierlijke eiwitten1.Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm: “De hoeveelheid alternatieve eiwitten die vorig jaar wereldwijd werd geconsumeerd, was ongeveer gelijk aan twee procent van de markt voor dierlijke eiwitten. De vraag naar plantaardige vleesvervangers stijgt en met deze stap staan we in een sterke positie om aan die vraag van onze partners in Europa te voldoen.


“Al vanaf het begin was het ons langetermijndoel om wereldwijd een nieuw voedselsysteem vorm te geven door onze aarde te koesteren en de consumptie van plantaardig voedsel te promoten. Het openen van onze Europese Lovingly Made Ingredients-hub is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze blijvend duurzame toeleveringsketen”.


Naast het produceren van Meatless Farm-producten, waaronder vers plantaardige gehakt, burgers, worstjes en kipproducten van het merk, zal de hub een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten.


De Europese hub volgt op de succesvolle lancering eerder dit jaar van het paradepaardje van Meatless Farm, de vestiging voor plantaardige eiwitten in Calgary, Canada. Die vestiging van Lovingly Made Ingredients was de eerste in zijn soort op die schaal in Canada en vormt de kern van de duurzame toeleveringsketenstrategie van het merk op lange termijn.


De fabriek wordt de tweede faciliteit die Getextureerde Plantaardige Eiwitten gaat verwerken en kan gebruikt worden om andere Europese fabrikanten te voorzien van hoogwaardige plantaardige ingrediënten.


De nieuwe Europese locatie is een vervolg op de snelle uitbreiding van de onderneming, die in 2016 door Toft Bech werd opgericht. Het is nu een van de toonaangevende merken in de markt voor plantaardig voedsel, actief in meer dan 20 landen met meerdere productlijnen die in grote supermarkten zoals Tesco, Sainsbury's en Whole Foods worden verkocht en in karakteristieke restaurants zoals Nathan's Famous en Pret A Manger worden geserveerd.


 

In de media: 

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page