top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Meatless Farm gaat Amerikaans fastfood gigant Nathan’s Famous voorzien van ‘plantbased’ hotdogs


Meatless Farm, product van vleesvervangers, gaat samen werken met Amerika's meest iconische hotdogrestaurant Nathan’s Famous en lanceert zijn allereerste plantaardige hotdog. In deze speciale plantaardige hotdog combineert Nathan’s zijn meer dan 100 jaar oude geheime kruidenrecept met plantaardige ingrediënten, waaronder erwteneiwit van topkwaliteit. Het eindresultaat is een hotdog met een sappige textuur en vleessmaak. Aan samenstelling en receptuur is een jaar lang gewerkt. Vorig jaar verkocht de fastfoodketen bijna 700 miljoen ‘traditionele’ hotdogs.


Meatless Farm en Nathan’s maken het mensen zo gemakkelijk mogelijk om hun vleesconsumptie te verminderen, en zorgen er ook voor dat de hotdog rijk is aan eiwitten, arm aan verzadigd vet en natrium, en tegelijkertijd gluten- en sojavrij is. Dit doen zij vanuit de wetenschap dat meer dan een derde van de consumenten een vleesloos alternatief zou willen voor elk menu-item.


Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm zegt: ‘Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van intensief gekweekt vlees op de planeet en zijn nu op zoek naar vers voedsel van goede kwaliteit dat geweldig smaakt en niet alleen onze gezondheid helpt beschermen, maar ook het milieu. Deze spannende samenwerking met Nathan's Famous biedt de mogelijkheid om een ​​nieuwe generatie consumenten te inspireren om minder vlees te eten. Meer mensen die kleinere wijzigingen aanbrengen, hebben een grotere impact dan een paar die drastische wijzigingen aanbrengen.’


De producten van Meatless Farm zijn sinds enige tijd in Nederland verkrijgen via online supermarkt Crisp en bezorgservices Gorillas en Thuisbezorgd. Doel van Meatless Farm is om dit jaar de producten van dit Britse snelst groeiende ‘plantbased’ merk via de horeca en retail ruim beschikbaar te hebben voor de consument.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page