Gezamenlijke missie om meer bewustwording en de overstap naar duurzaam eten te stimuleren.
Focus op plantaardige voeding op basis van voedingswaarde en prestatie moet meer mensen bereiken dan alleen veganisten en vegetariërs.
De samenwerking stimuleert de wereldwijde duurzaamheids- en voedingsinitiatieven van beide merken en ligt in het verlengde van de snelle wereldwijde groei van Meatless Farm en een recordbrekend ‘Veganuary'.
De wereldwijde voetbalgigant Real Madrid gaat een samenwerking aan met Meatless Farm, één van Europa's snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven, voor hun gezamenlijke missie om mensen wereldwijd door middel van onderwijs en actie te stimuleren om duurzamer te gaan eten.
De club en de onderneming doen een gezamenlijke belofte en gaan er samen aan werken om mensen bewust te maken van het belang van minder vlees eten om zo de impact van voeding op het milieu te beperken en verandering op het gebied van gezondheid en welzijn te stimuleren. De voedingsdeskundigen van Real Madrid gaan samen met Meatless Farm laten zien waarom plantaardige voeding goed samengaat met een prestatiegericht dieet en de spelers van de club zullen hun ervaring met het eten van minder vlees en meer plantaardige voeding delen en laten zien dat dit zowel gunstig is voor het milieu als voor hun persoonlijke prestaties.
De samenwerking kwam tot stand nadat Real Madrid zich als eerste voetbalclub had aangemeld voor deelname aan de VN Global Compact - het grootste collectieve duurzaamheidsinitiatief ter wereld - en gedurende de renovatie van het iconische Bernabéu stadion dat vier jaar zal duren en tot efficiënter en duurzamer gebruik van de grond zal leiden.
Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm vertelde: "De plantaardige sector is de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar als we de urgentie van de klimaatcrisis en de rol die voeding daarin speelt willen aanpakken, moet dat allemaal nog sneller. We weten dat consumenten nog steeds niet voldoende beseffen dat het consumeren van minder vlees een positieve invloed op het milieu heeft, dus moeten we verder gaan dan vegetariërs en veganisten en het aantal mensen dat minder vlees eet aanzienlijk verhogen - en daarbij iedereen aanmoedigen minder vlees en meer plantaardige voeding te consumeren. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld zou de totale uitstoot met circa 8% verlaagd kunnen worden als iedereen slechts eenmaal per week een maaltijd zonder vlees zou eten[1].
"Real Madrid is de ideale partner voor ons in deze missie - voetbal is de grootste sport ter wereld en Real Madrid is een van de grootste clubs. De relatie tussen een voetbalclub en zijn fans is uniek - ze zijn nauw en levenslang betrokken en de fans van Real gelden wereldwijd als het meest trouw aan hun club, waardoor de invloed en het bereik van de club ongeëvenaard is.
"Iedereen kent het succes van Real Madrid op het veld en dat hebben zij te danken aan hun inzet en uitmuntendheid achter de schermen - zij blinken uit op het gebied van voeding en prestatieanalyse. Bovendien is het een van de topclubs als het gaat om inzet voor duurzaamheid. Onderzoek heeft aangetoond dat de fans van Real gezondheid en milieuproblematiek hoog in het vaandel hebben staan, de club deelt dus onze waarden maar het is vooral van groot belang dat de fans dat ook doen.
"Real Madrid heeft de juiste waarden, ambitie, expertise, bereik en invloed om een wereldwijde beweging voor verandering te creëren, we kijken er enorm naar uit om deze doelstellingen samen met hen te behalen."
Emilio Butragueño, Directeur Institutionele Betrekkingen bij Real Madrid C.F., voegde daaraan toe: "Meatless Farm brengt duurzaamheid en voeding samen, twee elementen die centraal staan voor Real Madrid als club en in zijn bedrijfsstrategie. Als wereldmerk kunnen we een belangrijke rol spelen door de samenleving te betrekken in het tot stand brengen van echte veranderingen die bijdragen aan een duurzamere wereld en persoonlijke gezondheid en prestaties verbeteren.
Het is Meatless Farms missie om de wereld minder afhankelijk te maken van de intensieve veehouderij en een duurzamer ecosysteem voor voeding te creëren die de biodiversiteit zal herstellen. Dit jaar moet het omslagpunt voor het alternatief voor vlees worden, aangezien 54% van de consumenten heeft aangegeven dat zij hun vleesconsumptie[2] willen verminderen, de aanpak van klimaatverandering terug is op de wereldagenda en het ‘ecotarisch' eten - milieubewust eten - enorm is gestegen.
Dit is de laatste mijlpaal in het wereldwijde traject van Meatless Farm sinds zij in 2018 op de markt in het Verenigde Koninkrijk werden gelanceerd. Het merk breidt zich wereldwijd uit en is momenteel actief in 24 verschillende landen, inclusief Duitsland, Spanje en Portugal. Meatless Farm trapte het jaar 2021 af met toonaangevende samenwerkingsverbanden met de belangrijke foodservicemerken Pret, Leon en Itsu in januari en rapporteerde een omzetgroei van 78% per jaar[3].
[1] Nieuwe analyse van gegevens door Poore & Nemecek (2018) [2] OnePoll-onderzoek 2000 VK volwassenen ‘20 [3] Nielsen 52 w/e Jan 2021
Comentarios