top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Meatless Farm bij Sligro in het schap

Bijna het gehele assortiment vleesvervangers van Meatless Farm is vanaf begin mei beschikbaar via de vijftig vestigingen van Sligro en via sligro.nl. Met deze samenwerking zet Meatless Farm een belangrijke stap richting horeca en food services zoals kantines, catering en klein zakelijk gebruik. De producten van Meatless Farm zijn sinds enige tijd al te verkrijgen via online supermarkt Crisp en bezorgservices Gorillas en Thuisbezorgd. Met de samenwerking met Sligro is een grote stap gezet in de strategie om de beschikbaarheid te vergroten. Doel van Meatless Farm is om dit jaar de producten van dit Britse snelst groeiende ‘plantbased’ merk via de horeca en retail ruim beschikbaar te hebben voor de consument.


Erwin Meijer, verantwoordelijk voor de Nederlandse operatie en de Europese uitrol: ‘Het is fantastisch dat veel horecaondernemers, maar ook bijvoorbeeld sportkantines en bedrijfsrestaurants gebruik kunnen maken van onze vleesvervangers. Natuurlijk is dat op dit moment bijna alleen maar ‘to go’ maar zodra Nederland weer opengaat zullen meer consumenten kennismaken met onze producten. Vleesvervangers worden steeds meer een serieuze concurrent van vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, in Nederland momenteel met zo’n 30% per jaar. Eigenlijk kan geen restaurant, sportkantine of bedrijfsrestaurant meer om het feit heen dat je goede en vooral lekkere vleesalternatieven moet aanbieden. Of het nu burgers, gehakt, braadworsten of schnitzels zijn. Nederland is klaar voor een vleesvervanger die gewoon echt lekker is.’


Nederlandse horeca kan eindelijk Britse succesnummer serveren

Succesvol bij horeca in Engeland Meatless Farm is in Engeland het snelst groeiende plantbased’ merk. Zo zijn de producten volop verkrijgbaar via horecagelegenheden als Leon's, Itsu, Weatherspoons en PRET. Bij laatstgenoemde stond de Meatless Meatball Wrap binnen een maand in de top 5 verkopen. Vergeleken met de meeste vleesalternatieven op de markt, zijn Meatless Farm-producten betaalbaarder, 100% veganistisch, gluten- en soja-vrij (wij geloven in erwten) en vers, wat betekent dat ze veelzijdiger en gemakkelijker te gebruiken zijn in gerechten. Nederlandse horeca kan nu via Sligro eindelijk dit Britse succesnummer serveren.

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page