top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

PERSUITNODIGING: Kinderen nemen keuken Jan Tabak over

Op initiatief van Rotary Bussum wordt op 16 november a.s. de keuken en het restaurant van Hotel Jan Tabak ‘overgenomen’ door een twintigtal kinderen – van 10-14 jaar oud. Het runnen van een restaurant is onderdeel van het lesprogramma Horeca dat IMC Weekendschool samen met Rotary Bussum heeft ontwikkeld voor kinderen die allemaal zeer kort in Nederland wonen. Gedurende 6 weken krijgen de kinderen lessen in gastvrijheid, koken en bedienen. Het runnen van de keuken en het restaurant in aanwezigheid van de eigen ouders, Rotary leden en burgemeester Han ter Heegde van gemeente Gooise Meren is de afsluiting van dit lespakket.

Jan Pieter Witsen Elias, voorzitter van Rotary Bussum: “Bijna twee jaar geleden is de gedachte bij ons ontstaan om een nieuw project op te zetten om de samenleving ‘dichtbij’ ons te ondersteunen. Waar leden, en ook ondernemingen in de regio, zich kunnen inzetten om kinderen in achterstandssituaties te ondersteunen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving, en bij de oriëntatie op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Nadat we eerst contact hebben gezocht met IMC Weekendschool voor ons idee van het ‘runnen van een restaurant’ was al snel de link gelegd met hotel Jan Tabak. Ook groothandel Sligro is aangehaakt en levert belangeloos de ingrediënten waarmee de kinderen de maaltijd gaan bereiden en uitserveren.”


Het programma Samen aan Tafel wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden. Op 16 november worden de kinderen door Rotarians opgehaald van school om vervolgens in het hotel in groepjes de verschillende maaltijden onder leiding van de chef-kok te bereiden. Ook moet de zaal voor het diner worden klaargemaakt en moeten de gasten worden ontvangen. Uiteraard krijgen de kinderen ook een rondleiding door het hotel. Op die manier maken ze kennis met alle facetten van een hotel-restaurant.


Het eindresultaat moet zijn dat deze kinderen in teamverband een maaltijd voor ca. 60 mensen hebben verzorgd. En dat ze op een praktische en enthousiaste manier hebben kennis gemaakt met een horecabedrijf.


De bedoeling is dat na deze pilot wordt beslist of Samen aan Tafel ook in andere plaatsen in Nederland kan worden opgezet.


Samen aan Tafel wordt mede gelijkgemaakt door NH Hotel Jan Tabak, Sligro, VSB Fonds en de Teenstra Foundation.


Journalisten zijn van harte welkom tijdens het diner. Aanmelden kan via David Gribnau

34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page