top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Kinderen koken sterren van de hemel na 'overname' keuken Jan Tabak

Op initiatief van Rotary Bussum hebben kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar oud, de keuken en het restaurant van Hotel Jan Tabak ‘overgenomen’. Het runnen van de keuken en het restaurant in aanwezigheid van de eigen ouders, Rotary leden en burgemeester Han ter Heegde van gemeente Gooise Meren was de afsluiting van een lesprogramma Horeca dat IMC Weekendschool samen met Rotary Bussum heeft ontwikkeld. De kinderen die allemaal zeer kort in Nederland wonen wisten een fantastisch drie gangen diner te bereiden en uit te serveren. Dit was het resultaat van een periode van zes weken waarin de kinderen les gehad hebben in gastvrijheid, koken en bedienen.


Het programma Samen aan Tafel wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden. De kinderen zijn door Rotarians opgehaald van school om vervolgens in het hotel in groepjes de verschillende maaltijden onder leiding van de chef-kok te bereiden. Ook moesten de zaal voor het diner worden klaargemaakt en de gasten worden ontvangen. Uiteraard kregen de kinderen ook een rondleiding door het hotel. Om zo alle facetten te zien van de hotelwereld.


Nadat Rotary Bussum eerst contact heeft gezocht met IMC Weekendschool voor het idee van het ‘runnen van een restaurant’ was al snel de link gelegd met hotel Jan Tabak. Ook groothandel Sligro is aangehaakt en levert belangeloos de ingrediënten waarmee de kinderen de maaltijd gaan bereiden en uitserveren.Samen aan Tafel wordt mede mogelijk gemaakt door NH Hotel Jan Tabak, Sligro, VSB Fonds en de Teenstra Foundation.

92 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page