top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Jongeren kopen meer bloemen en doen dat het liefst bij bloemist

Bijgewerkt op: 8 jan. 2020

Steeds meer jongeren kopen bloemen. Dit blijkt uit doorlopend consumentenonderzoek van Royal FloraHolland. Van het aantal mensen dat bloemen koopt is het aandeel van de jongeren (tot 39 jaar) in de afgelopen vijf jaar gestegen met 6%. Het liefst kopen ze bij de bloemist (in 42% van de gevallen worden de bloemen bij de bloemist gekocht). Opvallend is dat vooral de leeftijd 18 tot 29 jaar flink stijgt. Ruim 23% van de kopers is jonger dan 29 jaar. Dit is een forse stijging vergeleken met 2014, toen 19% van de jongeren bloemen kocht.


Bloemistenbrancheorganisatie VBW is erg in haar nopjes met deze cijfers. ‘We zien dat jongeren graag naar de bloemist komen. Vooral zogenaamde ‘pluk-boeketten’ met seizoensbloemen hebben duidelijk de voorkeur. De traditionele boeketten spreken de jongeren minder aan’, aldus Marco Maasse, directeur van de VBW. ‘Bijzondere bloemen en planten, de juiste beleving op de winkelvloer plus kennis, vakmanschap en voor een deel ook gemak (kant-en-klare-boeketten op maat) zijn belangrijke redenen voor jongeren om naar de bloemist te gaan’.

Hij vervolgt:’Ui t deze cijfers spreekt waardering voor de bloemist, die de smaak van jongeren goed weet te vertalen naar bijpassend bloemwerk We zien een landelijke trend dat de bloemist aan populariteit wint t.o.v. andere verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld de supermarkt. ’

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page