top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Jeugdeducatiefonds wil met ‘eigen raket’ wereld van kinderen vergroten

Op 8 november a.s. vindt bij Artis in samenwerking met de IBS Al Jawhara school, de aftrap plaats voor de ‘aanschaf van een eigen raket’ voor het Jeugdeducatiefonds. Dan gaat de eerste klas de ruimte in met SpaceBuzz. De bedoeling is dat uiteindelijk alle 1800 scholen die ondersteund (kunnen) worden door het Jeugdeducatiefonds een ruimtereis gaan maken. SpaceBuzz en het Jeugdeducatiefonds gaan zich gezamenlijk inzetten om de financiering hiervoor te organiseren. Deze reis kost niet 20 miljoen zoals miljonairs dat betalen maar leerlingen van scholen aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds kunnen al voor 4,50 euro het educatieve programma en de (virtuele) ruimtereis volgen.Aanwezig bij deze countdown zijn Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds en Janine Geijsen, directeur van SpaceBuzz.


SpaceBuzz is mede ontwikkeld met André Kuipers, die kinderen virtueel begeleidt op hun reis; een spectaculaire ervaring die zelfs de meest ervaren astronaut nederig maakt. De bedoeling is kinderen aardbeschermer te maken, door ze te laten zien hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar onze planeet is. De aarde is ons thuis en daar moeten we zorgvuldig mee om gaan. SpaceBuzz is een meerdere malen, internationaal bekroond educatieprogramma voor leerlingen uit groep 7 van het primair onderwijs. Tijdens een lesprogramma van minimaal 6 uur worden de leerlingen getraind om astronaut te worden. Ze leren over het heelal, de aarde, de natuur en techniek. De (VR) ruimtereis in een levensgrote raket, die op het schoolplein komt voorrijden, is het hoogtepunt van het programma.


Datum: 8 november a.s. Tijdstip: 09.00 uur tot 10.00 uur Locatie: Artis voor het Groote Museum, Plantage Kerklaan 38-40 te Amsterdam

Voor aanmelden of voor meer informatie kan contact worden gezocht met David Gribnau, op nummer 06 204 153 29 of david@gribnau.com.


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page