top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

HappySoaps start met het opschudden van de Zweedse cosmeticamarkt!

HappySoaps, het grootste 100% plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland, is vanaf vandaag beschikbaar op de Zweedse markt. De recente crowdfundig waarbij er in recordtempo 1 miljoen euro werd ‘opgehaald’ maakt deze stap mogelijk. Naast Nederland en Vlaams België is dit het derde land waar de plasticvrije verzorgingsproducten worden aangeboden. De producten van HappySoaps zijn vanaf nu online beschikbaar en er wordt samengewerkt met partners in Zweden zelf. Het is voor het eerst dat de oprichters, de broers Marco en Marcel Koers, geheel zelfstandig met een eigen organisatie een nieuwe markt betreden. Na Zweden moeten de overige Scandinavische landen volgen.Met meer dan 150 verschillende producten verspreid over twintig categorieën is HappySoaps in één klap de grootste 100% plasticvrije verzorgingsmerk in Zweden.


Marco Koers, mede oprichter van HappySoaps: ‘Er zijn twee redenen waarom we in Zweden starten. We zien dat de Zweden bewust bezig zijn met afvalscheiding. Maar we zien ook dat er op het gebied van verzorgingsproducten eigenlijk geen plasticvrij alternatief is. Wij willen in dat gat springen. Want het is wat dat betreft nú de tijd om de Zweedse bevolking te wijzen op het feit dat je je haren niet hoeft te wassen met behulp van een traditionele plastic shampoofles waarvan de inhoud voor 80% uit water bestaat en vaak onbewust microplastics bevat. Het heeft educatie nodig. Maar net als in Nederland denken wij dat ook de Zweden zullen overstappen op bijvoorbeeld plasticvrij Shampoo Bars, Conditioner Bars, Gezichtsreiniger Bars en Body Wash Bars.


HappySoaps heeft nu meer dan 150 producten in het assortiment, binnen twintig productcategorieën. Denk hierbij aan 100% plasticvrije alternatieven voor Shampoo, Conditioner, Douchegel, Scheerschuim, Gezichtsreiniger, Body Lotion, Zonnebrand en zelfs Honden Shampoo. Dit jaar hebben ze als allereerste binnen Europa ook nog 100% plasticvrije Tandpasta Tabs en Cleaning Tabs aan toegevoegd.

Door HappySoaps zijn er vorig jaar meer dan vijf miljoen plastic flessen bespaard. Vanaf 2025 wil HappySoaps minstens 50 miljoen plastic flessen per jaar besparen.

Een lokale Zweedse verzendpartner zorgt voor de distributie.

14 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page