top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

HappySoaps opent compleet nieuwe zeperij

HappySoaps, het grootste Europese merk voor 100% plastic vrije verzorgingsproducten, heeft een gloednieuwe zeperij en R&D-faciliteit geopend. Dagelijks worden er nu meer dan 4.000 Shampoo Bars, Body Bars en andere plastic vrije producten vervaardigd. De capaciteit kan worden opgeschaald naar 10.000 Bars per dag. Doordat nu de zeperij en het R&D-team dicht bij elkaar zitten en over de nieuwste technieken beschikken is HappySoaps nog beter in staat om toekomstige producten te ontwikkelen en te produceren. Bovendien is er meer ruimte voor verdere groei.


Marco Koers, mede-oprichter van HappySoaps, licht trots toe: "Met deze nieuwe faciliteiten zullen we de komende jaren groeien en onze producten blijven verbeteren. We zijn letterlijk klaar voor de toekomst. Zeep maken is nog steeds geen massaproductie. Het vereist veel handwerk en toewijding. Deze nieuwe fabriek stelt ons in staat om flexibel te zijn en voortdurend te blijven innoveren. Bovendien zijn we nu in staat om te groeien. Op dit moment produceren we ongeveer 4.000 Bars per dag, maar uiteindelijk kunnen we dit aantal verhogen tot 10.000 per dag, wat absoluut noodzakelijk is voor onze verdere groeiplannen."


Investering tot drie miljoen euro

Om aan de sterk groeiende vraag naar producten te voldoen en de groei van HappySoaps te faciliteren, is het bedrijf onlangs gestart met een crowd-equity-campagne om tot drie miljoen euro op te halen waarvan een deel via crowd equity en deel via professionele investeerders. Maar liefst 400.000 euro is binnen een week al opgehaald. Door middel van een coöperatie kunnen investeerders vanaf 207 euro mede-eigenaar worden van HappySoaps. HappySoaps-fans kunnen op deze manier direct bijdragen aan missie gezamenlijk om plastic te besparen én profiteren als eigenaar van de toekomstige waarde groei van HappySoaps.


Afstand tot arbeidsmarkt

HappySoaps werkt nauw samen met Werkzaak Rivierenland in Gelderland waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt alle producten verpakken. Vanuit deze aparte 'inpaklocatie' krijgen de medewerkers de mogelijkheid om door te stromen naar de zeepfabriek en daar verder te worden opgeleid tot allround productiemedewerker.25 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page