top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Grove misstanden bij freelance bemiddeling in IT

CV-’s rondpompen en stapeling van hoge marges op freelance tarieven moet verboden worden


Het op grote schaal rondpompen van cv’s in IT is onethisch en zelfs verboden volgens de privacywetgeving als er geen toestemming is, stelt Martijn de Vrij, oprichter van Mindyourmatch. Daarnaast moet worden voorkomen dat er tussen freelancer en opdrachtgever vaak meerdere bureaus zitten die het tarief van 100 euro opplussen naar 150 euro per uur.


Martijn de Vrij van Mindyourmatch: ‘De wereld van freelance bemiddeling is vaak een cowboywereld, de goede daargelaten. Veel freelancers weten niet dat hun zorgvuldig geformuleerde cv’s klakkeloos worden gekopieerd en soms wel door drie verschillende bureaus’ -zonder toestemming -worden neergelegd bij dezelfde opdrachtgever. Dit doet afbreuk aan dit mooie vak en zorgt ervoor dat we plat gezegd cv-schuivers worden. Daarnaast is het volstrekt verboden volgens de privacywetgeving. Neem daarnaast het feit dat er tussen de freelancer en de opdrachtgever soms meerdere bureaus zitten die allemaal een graantje willen meepikken of dat het bemiddelingstarief van een bureau exponentieel hoog is t.o.v. het tarief van de kandidaat. Zo gaat een .NET developer die zelf helemaal tevreden is met een tarief van 90 euro per uur voor 140 euro per uur ‘de deur uit’. Hij/zij staat daardoor bij de start van de opdracht al met 1-0 achter. We helpen ons imago volledig naar de knoppen. Dat moet anders!’


Bij Mindyourmatch worden vragen over voorkeuren, wensen en ambitie ‘automatisch’ gecombineerd met organisatiecultuur- en -waarden. Via het platform worden freelancers en opdrachtgevers bij elkaar gebracht. Zonder tussenkomst van een recruiter wordt matchen zo beter, onbevooroordeeld én stukken goedkoper. Bovendien worden bestaande excessen in de markt uitgesloten. Geen stapels cv’s meer doornemen, maar alleen de beste matches in de inbox van de opdrachtgever. Mindyourmatch ontzorgt met hoogwaardige matching, goedgekeurde overeenkomsten en snelle betaling voor een faire prijs van slechts 7,50 euro per gefactureerd uur.


Geautomatiseerde formule Mindyourmatch bestaat uit makkelijk toegankelijke vragenlijsten. Zowel freelancer als opdrachtgever maken een profiel aan. De verbinding wordt gemaakt op basis van de zakelijke persoonlijkheid, de cultuurwaarden en de opdrachtomschrijving. Het invullen voelt als het maken van een persoonlijkheidstest. De vragen prikkelen en stemmen tot nadenken over zaken die belangrijk voor je zijn. Net als bij dating platforms, krijg je op basis van een algoritme de beste matches te zien. Een freelancer wordt discreet en alleen met toestemming gematcht! Kwaliteit voorop en privacy gewaarborgd.

Hierna worden freelancer en opdrachtgever aan elkaar gekoppeld voor een persoonlijk inhoudelijk gesprek. Is er een deal? Dan coördineert Mindyourmatch alle administratieve zaken voor beide partijen.

27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page