top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Griepmeldingen Noord-Brabant kost 32 miljoen in twee weken

Bijgewerkt op: 16 mrt. 2020

Uit de Acture Griepgolf Monitor blijkt dat er de afgelopen twee weken een enorm sterkte stijging is van het aantal ziekmeldingen. Met name het aantal griepmeldingen in Noord-Brabant is gestegen met 300%. Dit komt neer op een kostenpost alleen in Noord-Brabant van 32 miljoen euro in twee weken! In heel Nederland heeft de griep in deze twee weken voor 103 miljoen euro huisgehouden.


Werd de griepperiode tot vorige maand nog als zeer mild gezien en relatief ‘goedkoop’. De afgelopen twee weken is er een explosieve stijging van 21% voor heel Nederland en voor Noord-Brabant zelfs 36%. Omdat normaliter griep rond deze tijd van het jaar al op zijn retour is kan het bijna niet anders zijn dat de ziekmeldingen corona-gerelateerd zijn. Of dit mensen zijn die thuis zitten omdat ze het coronavirus hebben of om andere redenen (bijvoorbeeld preventief om het niet op te lopen) is niet duidelijk.

Acture Griepgolf Monitor laat explosieve stijging zien

De cijfers van dit jaar staan tot op heden in schril contrast met het griepjaar 2017-2018 wat eindigde in een ‘schadepost’ van 1,3 miljard euro. Maar met de huidige kosten is geen rekening gehouden met het feit dat de economie dreigt vast te lopen door de toename van verzuim met alle kosten van dien.


In de Acture Griepgolf Monitor publiceert Acture een maandelijkse update van de griepcijfers. Zo kan de ontwikkeling van de griep nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ook maken we inzichtelijk wat de kosten zijn van de griepgolf voor BV Nederland. In verband met het coronavirus publiceert Acture nu de cijfers wekelijks op: www.acture.nl/werkgevers/griepgolf-monitor


 

In de media: 

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page