top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Carver komt met 80 km/u- en ‘long range’-variant

De Friese elektrische voertuigbouwer Carver, bekend van de smalle stadsvoertuigen met unieke kanteltechnologie, introduceert de Carver S+, met een maximumsnelheid van 80km/u en de R+, de 45 km versie die nu een range haalt van 130 km. Met de nieuwe versies neemt Carver weer een belangrijke stap in haar strategie om het gat tussen de elektrische scooters en elektrische (bak)fietsen enerzijds en de elektrische auto’s anderzijds in te vullen. Met de huidige brandstofprijzen is de Carver een reële optie om op vervoerskosten te bezuinigen. Voor ongeveer drie euro kun je tot 130 kilometers fileloos ‘carveren’.


Afgelopen maand ontving Carver de Europese goedkeuring voor de nieuwe versies. Met het nieuwe batterijpakket van Samsung, gaat de voertuigbouwer een nieuwe fase in. “Door de samenwerking met Samsung kunnen we beschikken over de ‘state-of-the-art’ accu’s” aldus Job de Jong, hoofd R&D. Hiermee kunnen we de kwaliteit en de prestaties van onze voertuigen nog verder verbeteren.Uit de markt ontstond steeds meer vraag, vaak van gebruikers, naar een Carver die ook op de Provinciale wegen goed mee zou kunnen komen. Met de S+ wordt gehoor gegeven aan die wens. De S+ heeft een sensationele rijervaring en zal voor veel mensen zorgen voor veel goedkoper woon-werk verkeer. De S+ wordt ook geleverd in de Cargo versie. Met name bedrijven die actief zijn in de stad, maar net daarbuiten zijn gevestigd, kunnen zo vlotter tussen klant en kantoor pendelen.

Tot wel 130 kilometer fileloos ‘carveren’ voor slechts 3 euro

Ook de Carver R+ is ontstaan door een grote wens uit de markt. Veel bedrijven die binnen de stadsgrenzen veel adressen aandoen op een dag, gebruiken de Carvers zeer intensief. Hieruit ontstond de wens van een grotere actieradius. Met de Carver R+ en de Carver Cargo R+ wordt aan die wens gehoor gegeven.


De Carver S+ en R+ en de Carver Cargo S+ en R+ zullen niet alleen in Nederland de weg op gaan, want inmiddels rijden er steeds meer rond in steden als Berlijn, Londen, Rome tot zelfs in Hongkong en Seoul.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page