top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Bussumse Rotary zoekt drie goede doelen

Na het succes van eerdere edities is de Rotary Bussum wederom op zoek naar drie initiatieven in Naarden, Bussum of Hilversumse Meent die in aanmerking willen komen voor extra financiële ondersteuning. De initiatieven moeten gericht zijn op de lokale gemeenschap maar mogen geen commercieel doel nastreven en moeten volledig ten gunste komen van de bevolking, jong of oud. De projecten die worden ondersteund moeten afgebakend zijn en de steun van Rotary Bussum moet ook echt iets toevoegen en het verschil kunnen maken. Indienen van het verzoek met een goede onderbouwing kan tot uiterlijk 1 februari a.s. door een mail te sturen naar rotarybussum@gmail.com.Een jury van de Bussumse Rotary selecteert vervolgens de drie winnaars die op 7 maart a.s. hun idee en initiatief aan alle leden kunnen toelichten en een cheque in ontvangst kunnen nemen van 1500,- of 1000,- Euro.


Jan Pieter Witsen Elias, voorzitter van Rotary Bussum: 'Veel mensen denken bij de Rotary dat wij alleen projecten ondersteunen in verre landen maar niks is minder waar. Als lokale Rotaryclub zijn wij verankerd in de regio. Wij brengen bijvoorbeeld ouderen uit verzorgingstehuizen naar de generale repetitie van middelbare school musicals. Ze hebben zo een zeldzaam avondje uit en de kinderen hebben een echt en dankbaar publiek. Vorig jaar hebben we ook voor het eerst samen met een IMC Weekendschool het programma Samen aan Tafel georganiseerd, een lesprogramma voor kinderen die allemaal zeer kort in Nederland wonen. Gedurende zes weken kregen de kinderen lessen in gastvrijheid, koken en bedienen. Het runnen van de keuken en het restaurant was de afsluiting van dit lespakket.


Hij vervolgt: ‘Maar er is altijd hulp nodig in onze gemeente. Daarom ondersteunen we sinds 2015 lokale initiatieven die een duwtje in de rug kunnen gebruiken met het Goede Doelen Festival. Dus ben je betrokken bij een goed doel in deze regio en kan je extra financiële ondersteuning gebruiken? Laat het ons weten. Er zijn weer drie cheques te winnen! Niet iedereen kan winnen maar wellicht dat wij dan op een andere manier kunnen helpen of ons netwerk kunnen inzetten. Dus mail ons vandaag nog.'

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page