top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Arbeidsongeschiktheidsverzekering per direct beschikbaar voor Freeflexers van Temper

In samenwerking met assuradeur Tulpenfonds en insurtech speler Alicia is Temper gestart met het aanbieden van een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Freeflexers. Het is de volgende stap in een inspanning om sociale zekerheid voor flexwerkers te verbeteren.


Temper, het platform waarbij freelance professionals en bedrijven elkaar kunnen vinden, speelt met het aanbieden van de verzekering in op een bredere discussie rondom de positie van zelfstandigen in het sociale zekerheidsstelsel.


Niels Arntz medeoprichter van Temper, ‘sociale zekerheid goed regelen voor onze gebruikers is altijd een speerpunt geweest van Temper. Nadat we eerder al toegang tot een on demand ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering hebben gerealiseerd is dit een logische volgende stap. Flexwerken en sociale zekerheid kunnen hand-in-hand gaan maar daarvoor moeten we wel durven meebewegen met de veranderende arbeidsmarkt. We zijn blij dat ook verzekeraars als Tulpenfonds en Alicia hier in meedenken. We kunnen onze gebruikers niet verplichten om een verzekering af te sluiten maar moedigen dit wel aan met het scherpste aanbod in de markt. Zo zal het onder andere voor opdrachtgevers zichtbaar worden welke FreeFlexers zich hebben verzekerd.'


Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds verwacht dat het organiseren van een sociaal vangnet via digitale platformen een grote vlucht zal nemen. ‘De groeiende platformeconomie is een globale trend waarin een nieuwe generatie werkenden ontstaat. Deze, veelal jongeren, hebben de behoefte aan on demand toegang tot diensten. Tulpenfonds wil graag de drempel naar een toegankelijke en betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering verlagen. Gezien de jonge leeftijdsopbouw van de FreeFlexers hoeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering helemaal niet duur te zijn. Het overgrote merendeel van de FreeFlexers op Temper zal, afhankelijk van leeftijd en functie, 50 euro per maand bruto kwijt zijn. Dat is ongeveer 35 euro netto', aldus Derks.


De derde schakel in deze propositie voor flexwerkers is insurtech platform Alicia. Zij maken het mogelijk om de verzekeringsproducten van het Tulpenfonds te integreren binnen het platform van Temper middels embedded distribution. Marijn Moerman, CEO van Alicia, hierover: ‘Alles gebeurt op het platform zelf en dat moet voor de gebruiker een on demand- en naadloze ervaring zijn. Voor traditionele verzekeraars is het simpelweg niet mogelijk om dit soort verzekeringen op schaal en via een derde platform te distribueren. Met Temper kunnen we een doelgroep die in de conventionele verzekeringsbranche moeilijk bereikbaar is, heel laagdrempelig toegang geven tot een aantal extra zekerheden'.


Onlangs bleek uit een juridische analyse van de Werkvereniging, een belangenorganisatie van zzp'ers, dat een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen strijdig is met het Europees recht. De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen is echter onderdeel van het pensioenplan waarover minister Wouter Koolmees deze zomer definitief overeenstemming heeft bereikt met het kabinet en de sociale partners. Temper wacht de invoering van de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers dus niet af en neemt zelf het voortouw. Eerder lanceerde het platform al een on demand aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering in samenwerking met Alicia.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page