top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Antieke Admiraalsloep van de Marine pronkstuk op internationale bootveiling

Bootveiling.com heeft de opdracht gekregen ruim 50 boten afkomstig uit particulier bezit door middel van een online veiling te verkopen. De boten worden geveild omdat de eigenaren graag willen dat er weer actief mee gevaren gaat worden door enthousiaste watersporter. Een bijzonder object tijdens deze veiling is een voormalige Admiraalsloep gebouwd in 1928. Deze boot deed dienst bij de Koninklijke Nederlandse Marine. Bootveiling.com verwacht een sterke stijging van de belangstelling voor recreatie dit jaar in eigen land zowel voor dag recreatie als plannen om gehele vakanties op de Nederlandse wateren door te brengen.

Jeroen Bolweg van Bootveiling.com: ‘In april en mei hebben we een ruim aanbod van sloepen en grachtenbootjes die iedere watersporter tot de verbeelding spreken. Van stoere onderhoudsvrije reddingssloepen tot een klassieke Wolfrat Traveller Sportmans die de jetset in de 60 jaren als voorloper op de hedendaagse sloepenrage gebruikte. Maar ook een zeewaardig visboot Cygnus Cyclone. Een bijzonder object tijdens deze veiling is een voormalige Admiraalsloep gebouwd in 1928. Deze boot deed dienst bij de Koninklijke Nederlandse Marine en heeft een rijke militaire geschiedenis.’ Veilingmeester Bolweg verwacht dat de Admiraalsloep de nodige belangstelling van zowel sloepvaarders als liefhebbers van maritieme historie zal krijgen.

Zaterdag 18 april van 11 tot 14 uur zijn er kijkdagen door heel Nederland. Aanmelden is noodzakelijk ivm het Corona virus op de website van bootveiling.com

Voor alle details kan je kijken op de website van bootveiling.com. De veiling is “as is where is” dus in de staat waarin de boot zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning. Dit ophalen gebeurt natuurlijk in overleg in verband met de restricties op basis het RIVM.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page