top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland roept op tot BTW-verlaging op groente en fruit naar 0%

Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN), de brancheorganisatie voor Versspeciaalzaken, roept het kabinet op om niet te tornen aan het voorgenomen besluit om de BTW op groente en fruit af te schaffen. Ondanks de eerdere bevestiging in het regeerakkoord om de mogelijkheden te onderzoeken, staat deze verlaging nu weer ter discussie. AVN zet zich in om nogmaals aan te tonen hoe belangrijk het is voor de volksgezondheid om de BTW op groenten en fruit te verlagen naar 0%. Zeker ook in deze tijden waar het budget per huishouden krimpt is bereikbaarheid van groente en fruit essentieel.


Marco Maasse, directeur van AVN: "Het is van cruciaal belang dat we de voorgenomen BTW-verlaging op groenten en fruit naar 0% nu doorvoeren. Het verlagen van de BTW is een belangrijke stap om gezonde voeding toegankelijker te maken voor alle Nederlanders. We moeten laten zien dat dit een directe positieve impact heeft op de volksgezondheid en dat het daarom essentieel is om deze maatregel te behouden."


Groente en fruit voor iedereen Hij vervolgt: “Met de verlaging zorgen we er daadwerkelijk voor dat er meer gezonde voeding geconsumeerd kan worden, daarbij telt ook dat gezonde voeding voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is en blijft. Gezien de moeilijke economische omstandigheden waar veel huishoudens zich momenteel in bevinden, is dit een grote uitdaging. Een BTW-verlaging op groenten en fruit naar 0% helpt Nederland gezonder te maken en draagt bij aan een intensievere consumptie van groenten en fruit.” Op drie locaties in het land - Emmeloord, Julianadorp en Enschede – laat AVN vandaag samen met lokale ondernemers zien wat het verschil is tussen 9% BTW en 0% BTW op groenten en fruit, en welke impact dit heeft op een gemiddeld gezin.

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page