top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Alpine is B Corp gecertificeerd

Alpine Hearing Protection mag zich sinds kort met trots Certified B Corporation (B Corp) noemen. Daarmee maakt het officieel deel uit van ruim 8.500 bedrijven wereldwijd dat naast gezonde winst een duurzame, positieve impact willen maken. Alpine is officieel gecertificeerd door B Lab, de non-profit organisatie achter de B Corp beweging en bekend om haar hoge duurzaamheidsstandaarden op sociaal en omgevingsgebied.


Arthur van Keeken, CEO van Alpine, specialist in gehoorbescherming: “We zijn natuurlijk super blij met deze erkenning, maar moeten tegelijkertijd ook aangeven dat we nog zoveel te doen hebben op weg naar een duurzamere wereld. Het begint allemaal met de impactvolle missie van Alpine: Wij willen zoveel mogelijk mensen beschermen tegen gehoorschade op de meest duurzame manier. De wereld om ons heen wordt steeds luider. We zien een toename van storend en schadelijk geluid. Het is schokkend om te lezen dat in 2050 ongeveer 2,5 miljard mensen (25%) een zekere mate van gehoorverlies zullen hebben. Natuurlijk is niet alle gehoorverlies te voorkomen, maar gehoorverlies door harde geluiden is iets dat zeker voorkomen kan en moet worden. En het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. We moeten het alleen in onze routines opnemen.”

 

Om in aanmerking te komen voor B Corp certificering, worden bedrijven beoordeeld op basis van vijf thema’s: bestuur (governance), werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. In totaal dienen organisaties minimaal 80 punten te halen om zich B Corp te mogen noemen. Alpine heeft een score behaald van 83.3 (gemiddelde bedrijven scoren rond de 51 punten). Om de certificering te voltooien, verankeren bedrijven hun inzet voor een doel voorbij winst in hun bedrijfsstatuten. Elke drie jaar moeten B Corps opnieuw certificeren om te controleren of het bedrijf nog steeds aan de gestelde eisen voldoet en om de progressie te waarborgen.


“We hebben afgelopen jaren hard gewerkt aan onze impact op vijf deelgebieden: bedrijfsvoering, medewerkers, klanten, omgeving en de planeet. Dat we ons nu B Corp mogen noemen is een mooie erkenning van ons werk en ook een start van een langdurig commitment. We zullen komende jaren natuurlijk onverminderd doorzetten op onze missie: mensen hun gehoor beschermen en zich daar bewust van maken, zo zijn we bij bijna alle grote festivals aanwezig, formule 1 races, concerthallen, stadia, poppodia, etc. Maar we kijken ook of we onze producten nog verder kunnen verbeteren: gebruik van gerecycled materiaal, verpakkingen die gelijk ook de verzendverpakking zijn en of gemaakt van gerecycled FSC-papier, verpakkingen die door de brievenbus kunnen in plaats van pakketpost, efficiëntere logistiek en zo minder CO2 uitstoot. We zijn er nog lang niet maar wel vastbesloten om langdurig impact te maken en ons continu te verbeteren.“, aldus Van Keeken.

 

Tessa van Soest, Director B Lab Benelux: “Om Alpine te mogen verwelkomen tot de B Corp gemeenschap is heel mooi nieuws. De toewijding van Alpine om hun bedrijf niet alleen op winst te sturen, maar evenzeer op haar impact op de mens en de planeet kan een inspiratie zijn voor anderen.”

 

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page