top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Acture start met Total Welfare Management: 360 graden ondersteuning voor werkgevers en werknemers

Acture, de grootste private uitvoerder van de sociale zekerheid in Nederland, is gestart met het ontwikkelen van Total Welfare Management, een platform waarmee werkgevers 360 graden ondersteuning kunnen bieden aan collega's op het gebied van welzijn. De bedoeling is dat het platform anoniem toegang geeft tot video's, artikelen en sessies met gekwalificeerde professionals die ondersteuning bieden bij problemen en moeilijke situaties. Total Welfare Management zorgt er ook voor dat werkgevers kunnen voldoen aan de ESG-rapportageverplichting. Deze maatregel stelt bedrijven verplicht om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.


Acture ziet dat arbeidsmarktkrapte en toenemend verzuim twee belangrijke uitdagingen zijn voor werkgevers. Maudie Derks, CEO van Acture: "Arbeidsmarktkrapte maakt het voor werkgevers steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden en dus is het zaak dat je je personeel weet te behouden. Want verzuim brengt steeds hogere kosten met zich mee en een verminderde productiviteit. Besteed je aan preventie te weinig tijd en geld, dan kan het nog wel eens een hele dure exercitie worden en zelfs ook je bedrijfsvoering ernstig bedreigen. Om hierop in te spelen, lanceren we in onze Orange Paper ons idee voor Total Welfare Management. Een platform dat we samen met onze jongste aanwinsten Evermood en vanaf vandaag met move UP aan het ontwikkelen zijn.”


Total Welfare Management biedt straks een breed scala aan ondersteuning, zoals:

  • Mentale fitheid: begeleiding bij emotioneel uitdagende situaties, zoals rouw, echtscheiding of een burn-out

  • Fysieke fitheid: programma's zoals diëtetiek of yoga

  • Financiële fitheid: hulp bij financiële problemen, zoals budget coaching

  • Loopbaan fitheid: advies over loopbaanontwikkeling


Derks: “Steeds meer mensen hebben het gevoel geen controle over hun leven te hebben. Ze kunnen niet altijd dealen met situaties die niet ideaal zijn. Met de komst van internet en de mobiele telefoon is het leven complexer geworden. Daarom moeten ook hier werkgevers een belangrijke rol vervullen in de preventie van uitval. Samen met organisaties bouwen we nu aan ons platform dat we straks onder whitelabel en als een API aanbieden aan bedrijven en organisaties. Zodat werkgevers dit kunnen gebruiken om de juiste beslissingen te nemen voor het welzijn van hun medewerkers.”

Bijlage: Orange Paper ‘Total Welfare Management’. Ook hier te downloaden.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page