top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Acture komt met oplossing voor uitzendorganisaties met te hoge Werkhervattingskas-premie

Steeds meer uitzendorganisaties zien de kosten stijgen nu sectorverloning is afgeschaft. Uitzendwerkgevers worden geconfronteerd met de hoge Werkhervattingskas (Whk)-premie van sector 52. De kosten van flexibele arbeid zijn voor uitzendorganisaties daarmee flink toegenomen. Met Ziektewet Deels Verzekerd van Acture, in samenwerking met VSZ, is het nu mogelijk voor uitzendorganisaties om op maat het financiële risico van eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet te verzekeren.


Door veranderingen in wet- en regelgeving is sectorverloning niet meer toegestaan. De kosten van flexibele arbeid zijn voor uitzendorganisaties daarmee flink toegenomen. Eigenrisicodragerschap kan het antwoord zijn tot meer grip op kosten.

Waar uitzendorganisaties voorheen de mogelijkheid hadden om het financiële risico van eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet volledig te verzekeren óf geen verzekering af te sluiten, biedt Acture in samenwerking met VSZ werkgevers in de flexbranche nu de mogelijkheid om het risico gedeeltelijk te verzekeren.


Annabelle Hagoort, algemeen directeur van Acture: “Ons uitgangspunt is dat we eigenrisicodragerschap mogelijk willen maken voor álle uitzendorganisaties. Met deze maatwerkoplossing is er een optimale balans tussen betrokkenheid en eigen risico”.

Ziektewet Deels Verzekerd is een Ziektewetverzekering voor uitzendbedrijven met een percentage eigenbehoud (deels verzekerd). Uitzendorganisaties hebben de flexibiliteit om 25% of 50% van het risico te verzekeren, afhankelijk van hun draagkracht.


 

In de media:


 

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page