top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

ACTURE GRIEPKOSTEN MONITOR: GRIEPGOLF MINDER KOSTBAAR

Uit de Acture Griepkosten Monitor blijkt dat de griepkosten dit jaar beduidend lager uitvallen dan vorig jaar. Stond toen in februari de kostenteller op € 900 miljoen en kwam het totaal uit op 1,3 miljard euro, op dit moment kost de griepgolf de Nederlandse maatschappij ‘slechts’ ca. € 670 miljoen.


Dat er wel sprake is van een griepgolfje blijkt uit het feit dat 24% meer mannen en 35% meer vrouwen ziek zijn dan normaal. Maar daartegenover staan de cijfers van vorig jaar van 134% (m) en 93% (v).


Ten opzichte van de griepgolf van 2016-2017 in vergelijking met dezelfde periode komen de griepkosten wel ruim 250 miljoen euro hoger uit. Verklaringen voor de beduidend lagere griepkosten vergeleken met vorig jaar moeten worden gezocht in de zachte winter en een griepprik die qua samenstelling goed zijn werk heeft gedaan. De griepgolf van vorig jaar was ‘uitzonderlijk’ zwaar met alle gevolgen van dien.


Halverwege april zal Acture de balans opmaken van wat de totale kosten zijn van de griepperiode over het afgelopen jaar in de nieuwe Acture Griepkosten Monitor


Acture is als volgt tot haar berekening gekomen:

Uitgaande van 261 werkdagen per jaar, een gemiddeld jaarinkomen van € 30.000, een landelijke loonsom van € 206 miljard en de loonsom van klanten van Acture van 2016 en 2017 is een schatting gemaakt van de totale verwachte kosten van griepgolven.


 

In de media


 

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page