top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

€110.000 voor projecten die de wereld mooier maken

Rotterdam, 29 april 2020 – Meer dan 110 duizend euro wordt door werving & selectieformule VOOR geschonken aan drie projecten waar de wereld mooier van wordt. Iedereen die een inspirerend project heeft dat bijdraagt aan een sociale samenleving kan tot en met 14 juni zijn of haar project aanmelden bij VOOR. VOOR is de enige organisatie in Nederland die 10% van de volledige omzet doneert aan vernieuwende en innovatieve projecten die bijdragen aan een mooiere wereld. Dit jaar komt Sander de Kramer de jury van de VOORbeeld-verkiezing versterken. Eerder dit jaar ontving Kramer de prestigieuze Four Freedoms Award, een prijs die eerder is uitgereikt aan Nelson Mandela, Angela Merkel en prinses Juliana.

Projecten voor een sociale samenleving in moeilijke tijden

Toen het thema van de verkiezing ‘VOOR een sociale samenleving’ werd gekozen, kon niemand bedenken hoe de wereld er nu uit ziet door het om zich heen grijpende Coronavirus. Ondanks de onrust, onzekerheid en moeilijkheden door Corona, ontstaan er nieuwe initiatieven om elkaar te steunen of krijgen bestaande initiatieven een impuls. Er is veel creativiteit en ondernemerschap om de samenleving sterker en socialer te maken, nu én in de toekomst. Buren helpen elkaar met boodschappen en wijkinitiatieven zorgen ervoor dat niemand vergeten wordt. Dit soort initiatieven maken kans om een geldelijke ondersteuning te winnen bij de jaarlijkse VOORbeeld-verkiezing.

Bij de VOORbeeld-verkiezing 2020 krijgen drie projecten die de wereld mooier maken een welkome financiële ondersteuning. Iedereen die een inspirerend project kent dat bijdraagt aan een sociale samenleving, kan het project tussen 15 april en 14 juni aanmelden via de speciale website. Wij zoeken initiatieven waarbij het gaat om ‘meer aandacht voor elkaar’. Mensen die elkaar helpen, in beweging brengen, kansen geven, lief en leed delen, samen iets aanpakken of elkaar iets leren. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning voor speciale kwetsbare groepen, burenprojecten, wijkinitiatieven, integratie van culturen, hulp aan dak- en thuislozen. Kortom, VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, lef, positief denken en gewoon doen.’

Werving- en selectieformule VOOR doneert ongekend groot bedrag

Prijs verdelen over drie projecten

Voor de drie winnende projecten is dit jaar een totaalbedrag van € 111.200,- beschikbaar. Een jury (Sander de Kramer, Tanja Jess, Marith Volp, Omar Munie en Robbert Huijsman) bepaalt uiteindelijk tijdens de Feestelijke Finale op 8 oktober welke projecten nummer 1, 2 en 3 worden. De nummer 1 ontvangt € 81.200,-, de nummers 2 en 3 ontvangen elk € 15.000,-. Het geld, 10% van de volledige omzet, is door VOOR apart gezet voor dit specifieke doel.

Stemmen via LinkedIn en Facebook

Tijdens de openbare stemronde (17 t/m 30 juni) kan iedereen via LinkedIn en/of Facebook punten geven aan zijn favoriete project(en). Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale.

Uit de top 10 kiest de jury (op inhoudelijke gronden) nog twee genomineerden. Alle drie de genomineerde projecten krijgen van de jury vragen mee om hun presentatie tijdens de Feestelijke Finale (op 8 oktober) voor te bereiden.

Projecten aanmelden

Van 15 april t/m 14 juni kunnen organisaties hun project indienen via de website van VOOR:

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page