top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

ZWEEDSE INNOVATIE NOSA PLUGS GEÏNTRODUCEERD IN NEDERLAND

Ongewenste geuren zijn in werksituaties een veelvoorkomend probleem waarmee miljoenen mensen in een groot aantal sectoren te maken hebben, onder meer in de gezondheidszorg, bij de hulpdiensten en in de schoonmaak – om maar enkele voorbeelden te noemen. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan 27% van de zorgverleners ongewenste geuren ervaart als een terugkerend probleem in de dagelijkse werkomgeving.44% van de ondervraagden die te maken hadden met ongewenste geuren op de werkvloer geeft bovendien aan dat dit van negatieve invloed is op hun prestaties. Veel mensen denken dat ze dat ongemak maar voor lief moeten nemen, aangezien er geen haalbare oplossing voor dit probleem.


NOSA plugs is ontstaan vanuit een behoefte die in diverse branches bestond, maar waarop tot op heden geen antwoord was. In onze visie moet iedereen probleemloos en zonder ongemak kunnen ademhalen”, aldus Adrian Liljefors, CEO van NoseOption AB.

Bovendien voelen verpleegkundigen zich in situaties met onaangename geuren niet op hun gemak, omdat fysieke reacties zoals vieze gezichten en misselijkheid instinctief worden veroorzaakt en vaak gepaard gaan met de neiging om zich van de patiënt af te keren. De meeste zorgverleners melden het probleem niet, ter bescherming van de patiënt. Het kan immers het gevoel van schaamte en eenzaamheid bij de patiënt verder versterken.


De basis voor NOSA plugs werd gelegd door een verpleegkundige in Zweden. Als medewerkster in de ouderenzorg had zij behoefte aan een product dat het probleem van onaangename geuren discreet en op een prettige manier zou kunnen oplossen. Het unieke, gepatenteerde ontwerp werd ontwikkeld door een team van deskundigen, met als doel de gebruiker vrij te kunnen laten ademen.

Het product werd in 2015 geïntroduceerd in Zweden en is voortaan ook verkrijgbaar in Nederland.Tot nu toe is het product al aangeschaft door 85% van de Zweedse provinciebesturen. De Noorse politie heeft NOSA plugs opgenomen in de standaarduitrusting. In Finland wordt het product actief gepromoot door vakbonden. NOSA plugs wordt aan bedrijven en zorginstellingen in Nederland verkocht via een geselecteerd aantal groothandelaren en distributeurs.


Ga voor meer informatie naar www.nosaplugs.com/nl

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page