top of page
  • Foto van schrijverDavid Gribnau

Persuitnodiging: Bedankconcert noodinstrumenten Oekraïne

Op 3 november a.s. om 15.00 uur wordt in de Grote of Barbarakerk in Culemborg een speciaal bedankconcert gehouden door Oekraïense musici. In totaal hebben zestig gevluchte musici via het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) een instrument geschonken of in bruikleen gekregen. Zodat zij kunnen doen wat zij het liefste doen: muziek maken. De hulpactie is opgezet door de Oekraïense pianiste Anna Fedorova in maart 2022.


“We zijn iedereen zeer erkentelijk dat we een enorme hoeveelheid instrumenten aangeboden hebben gekregen. Het blijkt niet eenvoudig om de gevluchte musici te bereiken en te wijzen op deze mogelijkheid; een dak boven het hoofd, voedsel, toegang tot medische voorzieningen, onderwijs voor de kinderen en je rustig oriënteren op je omgeving, rust en regelmaat terugvinden na een hectische vlucht, dat zijn de eerste prioriteiten. Wanneer iemand nog geen stabiele plek heeft om te verblijven, kan een instrument ook niet veilig bewaard worden en bespeeld zonder overlast aan anderen. Toch zijn er ruim zestig matches gemaakt! En van deze zestig musici hebben we enkelen kunnen uitnodigen om op te treden”, aldus Anna Fedorova.


Er zijn optredens van o.m. het Zonnebloemkoor, Nataliia Lozova op altviool, Timur Babashyn op contrabas en de jonge Zachar op gitaar. Anna Fedorova zal zelf op pianospelen in het bijzijn van haar familie. Er worden werken gespeeld van o.m. William Walton, Raffaele Calace en Myroslav Skoryk.


Het complete programma is hier te raadplegen.


Journalisten zijn van harte welkom.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page